• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Megunhatatlan kedvenceink

Megunhatatlan kedvenceink

A palacsinta vagy éppen a tócsni nem tartoznak azon ételek közé, amiknek a kánikulában szívesen nekiállunk, pedig mindkettő igazi jolly joker, ráadásul ha már unjuk a szendvicseket, vihetjük magunkkal strandra vagy kirándulni is.

A palacsinta esetében mindenki más alapreceptre esküszik.

Kezdésnek 20 dkg lisztet keverjünk ki 2 tojással, egy csipet sóval, fél dl étolajjal és egy kevés tejjel. Ha már csomómentes, engedjük fel szódavízzel vagy tejjel – ez a lisztmennyiség kb. fél liter folyadékot vesz fel. Pihentessük a tésztát, majd olajozott serpenyőben vagy teflonban süssük meg a palacsintákat. Annak, hogy mivel töltjük, csak a fantázia szab határt: készíthetjük sós töltelékkel (zöldség- vagy gombakrémmel, sonkával, krumplipürével) vagy édesen, a lényeg, hogy ha elvisszük magunkkal, ne romlandó tölteléket válasszunk.

 

A tócsni szintén olyan kedvenc, amit gyorsan össze lehet dobni, és a kerti partik, gyerekbulik nagy sikerű csemegéje.

A legtöbben reszelt burgonyából készítik, de más zöldségekkel – tökfélék, édesburgonya – is remekül működik.

Ha útra kelünk, csak tegyük dobozba a kész lepényeket, és később élvezzük, ahogy összeértek az ízek!

A zöldséget nyersen reszeljük le, majd nyomkodjuk ki belőle a nedvességet. Tegyünk hozzá tojást, lisztet, és fűszerezzük ízlésünk szerint. A fokhagyma remekül illik hozzá, de választhatunk lila hagymát is, és a zöldfűszerekkel is bátran kísérletezzünk! Süthetjük zsiradékban, de sütőpapírral bélelt tepsiben a sütőben is elkészíthetjük.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár