Szeretnéd feldobni a hagyományos tésztasalátát valami finom és egészséges hozzávalóval? Roppanós szőlőszemek, mézes-mustáros szósszal megbolondítva.
Tésztasaláta sült szőlővel, pirított dióval és kecskesajttal
2 főre
Hozzávalók:
- 250 g Ecco la Pasta szarvacska tészta
- só
- víz
- olívaolaj
A sült szőlőhöz:
- 300 g szőlő (vegyesen piros és fehér)
- 1 ek. olívaolaj
- egy kis vaj
- 1 ek. nádcukor
A mézes mustáros öntethez:
- ½ friss narancs leve
- 2 tk. mustár
- a sült szőlő kisült leve
- méz ízlés szerint
- só
- bors
- 80 g dió
- 150-200 g kecskesajt vagy camembert
Elkészítés:
A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és egy kis olívaolajjal összeforgatjuk.
A szőlőt leszemezzük, összeforgatjuk az olajjal és a vajjal, majd a nádcukorral. Grill fokozaton magas hőmérsékleten 5-10 perc alatt készre sütjük.
A mézes mustáros öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük és a tésztához adjuk.
A diót egy serpenyőben lassú tűzön gyakran kevergetve aranybarnára pirítjuk és a sült szőlővel a tésztához keverjük.
Tálaláskor a sült szőlős tésztasalátát sajt szeletekkel tálaljuk.