Hozzávalók:
- 250 g Ecco la Pasta szarvacska tészta
- 2 db nagyobb burgonya
- 3 db kisebb hagyma (vörös és lila vegyesen)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 3 dl fehérbor
- zsálya, babérlevél, rozmaring, kurkuma
- só, bors
- kicsi chili, ízlés szerint
- olívaolaj
- 400 g marhacomb felkockázva
Elkészítés:
Készítsünk elő egy magasított serpenyőt a pörkölt elkészítéséhez. Öntsünk bele egy pici olajat, tegyük bele a hagymát és a fokhagymát, majd a felkockázott sárgarépát és a zellert. Pirítsuk meg és sózzuk, majd adjunk hozzá egy kis zsályát és egy kis friss rozmaringot, valamint a két darab babérlevelet. Öntsünk hozzá kis fehérbort, és hagyjuk párolódni. Egy felhevített serpenyőben egy pici olajon pirítsuk meg a felkockázott marhahúst és sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ha megpirult, akkor hozzákeverjük a zöldségekhez és öntsünk rá egy kis vizet. Kb. másfél-két óra alatt közepes tűzön puhára főzzük a húst. Közben a vizet pótoljuk, ha szükséges. A krumplit próbáljuk meg egyforma kockákra vágni és sós vízben főzzük puhára és szűrjük le. Közben egy serpenyőben bő olajban pirítsuk meg a hagymát és amikor már aranyszínű, öntsünk rá egy kis fehérbort, egy csipetnyi kurkumát és egy pici vizet, majd pároljuk össze. Amikor elkészült, nagy lángon keverjük össze a pirított kurkumás-hagymás olajjal a krumplit. Tegyük fel főni a tésztát és nyolc perc alatt főzzük puhára. Ha elkészült, akkor vegyünk ki a főzővízből kb.1 decit, szűrjük le a tésztát, majd borítsuk rá a kurkumás-hagymás krumplira és keverjük össze óvatosan. Tálaljuk a pörkölttel!