• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Szarvacska tészta krumplival,  zsályás fehérboros pörkölttel

Szarvacska tészta krumplival, zsályás fehérboros pörkölttel

Hozzávalók:

  • 250 g Ecco la Pasta szarvacska tészta
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 3 db kisebb hagyma (vörös és lila vegyesen)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 3 dl fehérbor
  • zsálya, babérlevél, rozmaring, kurkuma
  • só, bors
  • kicsi chili, ízlés szerint
  • olívaolaj
  • 400 g marhacomb felkockázva

 

Elkészítés:

Készítsünk elő egy magasított serpenyőt a pörkölt elkészítéséhez. Öntsünk bele egy pici olajat, tegyük bele a hagymát és a fokhagymát, majd a felkockázott sárgarépát és a zellert. Pirítsuk meg és sózzuk, majd adjunk hozzá egy kis zsályát és egy kis friss rozmaringot, valamint a két darab babérlevelet. Öntsünk hozzá kis fehérbort, és hagyjuk párolódni. Egy felhevített serpenyőben egy pici olajon pirítsuk meg a felkockázott marhahúst és sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ha megpirult, akkor hozzákeverjük a zöldségekhez és öntsünk rá egy kis vizet. Kb. másfél-két óra alatt közepes tűzön puhára főzzük a húst. Közben a vizet pótoljuk, ha szükséges. A krumplit próbáljuk meg egyforma kockákra vágni és sós vízben főzzük puhára és szűrjük le. Közben egy serpenyőben bő olajban pirítsuk meg a hagymát és amikor már aranyszínű, öntsünk rá egy kis fehérbort, egy csipetnyi kurkumát és egy pici vizet, majd pároljuk össze.  Amikor elkészült, nagy lángon keverjük össze a pirított kurkumás-hagymás olajjal a krumplit. Tegyük fel főni a tésztát és nyolc perc alatt főzzük puhára. Ha elkészült, akkor vegyünk ki a főzővízből kb.1 decit, szűrjük le a tésztát, majd borítsuk rá a kurkumás-hagymás krumplira és keverjük össze óvatosan. Tálaljuk a pörkölttel!

Termékek
Üzletkereső
Kosár