• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 30 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Akció
Kedvencek
Kosár
Spagetti erdei gombával

Spagetti erdei gombával

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és nagyon ízletes gombás étel. Kevés hozzávalóból varázsolhatunk ízletes, karakteres főtt ételt az asztalra.

Hozzávalók:

 

250 g Ecco la Pasta spagetti tészta

4 db tojássárgája

1 db egész tojás

1/2 kg vargánya gomba

25 dkg reszelt pecorino (kemény juhsajt)

30 dkg reszelt parmezán sajt

fekete bors, ízlés szerint

rozmaring

3 gerezd fokhagyma

olívaolaj

 

Elkészítés:

A vargánya gombát felvágjuk rusztikusan (se túl vastagra, se túl vékonyra). A fokhagymákat félbevágjuk majd kiszedjük a közepét és olívaolajon kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított vargánya gombát, sózzuk borsozzuk és egy fél szál rozmaringot is beleteszünk. Ezután kikeverjük a carbonara szószt. Egy fém keverőtálban az egész tojást és négy tojássárgát krémesre keverünk. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a legkisebb lyukú reszelőn lereszelt parmezán és pecorino sajtok nagy részét.  Közben feltesszük forrni a vizet és készre főzzük a tésztát 8 perc alatt. Főzés közben a carbonara szósszal teli keverőtálat a gőz fölé tehetjük és kavargatás közben pasztörizálhatjuk a szószt. Mielőtt leszűrjük a tésztát vegyünk ki belőle némi főzővizet.

A pirított vargányából kivesszük a fokhagymákat és a rozmaringszálat, majd újra tűzre tesszük és hozzákeverjük a spagettit. Levesszük a tűzről, és néha megkevergetjük, amíg kihűl. Ezután lassan hozzákeverjük a carbonara szószt, és közben némi főzővízzel krémesítjük. Fontos, hogy a tojássárgás krémet ne forraljuk, mert akkor nem marad krémes. A kész ételt reszelt pecorino sajttal és rozmaringgal díszíthetjük. Vargánya helyett cukkinivel is nagyon finom.

 

Termékek
Üzletkereső
Kosár