Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom vendégváró falatok. A feltét tetszőlegesen variálható. Elronthatatlan recept!
Hozzávalók 8 db-hoz:
- 280 g vajas leveles tészta (előhűtött)
- 200 ml tejszín
- 150 g reszelt cheddar
- 2 db tojás
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- szerecsendió
- só
- bors
- vaj (a formák kikenéséhez)
- 8 db fürjtojás
Ízlés szerint elkészíthetjük spenótos vegetáriánus, vagy sonkás töltelékkel.
A vegetáriánus spenótos töltelékhez:
- olívaolaj
- 300 g spenótlevél
- 1 gerzd fokhagyma
- só
- bors
A sonkás töltelékhez:
Elkészítés:
A tejszínt, a reszelt cheddar sajtot, a tojásokat, a zúzott fokhagymát és a fűszereket alaposan összekeverjük.
A vegetáriánus töltelékhez a spenótleveleket megvágjuk, serpenyőben olívaolajon sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, együtt készre sütjük, sózzuk, borsozzuk.
A sonkás töltelékhez a sonkát és a lilahagymát felkockázzuk, összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra légkeverésen.
A leveles tésztát nyolc egyenlő részre vágjuk, vajazott szufléformákba tesszük őket. A spenótos vagy a sonkás keveréket, majd a tejszínes öntetet is egyenlően eloszlatjuk a tésztakosarakban, szinte készre sütjük őket. A sütőből kivéve egy-egy fürjtojást ütünk mindegyik tetejére, néhány perc alatt készre sütjük őket.