Közeledik a húsvét, itt a bárányszezon! Magyarországon ritkán fogyasztunk bárányhúst, de a húsvéti időszakban megsokszorozódik a kereslet iránta. Az, hogy csak szezonban készítjük és esszük, nemcsak a fenntarthatóság érzését adja, hanem igazi ínyencséggé emeli. Ez itt Roberto Favaro báránycsülök receptje, ami egyszerűségében, a sok hozzáadott zöldségtől lesz fenséges ízű. Jó étvágyat!
Hozzávalók 2 személyre:
2 báránycsülök
3 nagyobb sárgarépa
2 nagyobb vagy 3 kisebb hagyma
4 szár angol zeller
2 gerezd fokhagyma
babérlevél
rozmaring
1 tk mustár
kurkuma
1/2 kg burgonya
só
bors
szerecsendió
fehérbor
20 g vaj
1 tojás
zsemlemorzsa
olívaolaj
Elkészítés:
Olajon kicsit pirítsuk meg a csülköket, sózzuk, borsozzuk. A felkockázott friss zöldségeket tegyük egy tepsibe, azokat is sózzuk, borsozzuk, és fektessük rájuk a pirított csülköket. Tegyünk a tepsibe babérlevelet, rozmaringot, öntsünk rá egy kis olívaolajat, majd alufóliával lefedve süssük 20 percig. A 20 perc leteltével locsoljuk meg egy kevés fehérborral, majd ismét fedjük le, tegyük vissza a sütőbe, és 20 percenként locsoljuk meg a saját levével. Végül ismét locsoljuk meg fehérborral. Süssük addig, amíg megpuhul (kb. másfél óra attól függően, mekkorák a báránycombok). AA tepsiben maradt zöldségekből és egy kis mustárból szószt készítünk.
A burgonyát vágjuk kockára, főzzük meg sós vízben, szűrjük le és törjük össze. Keverjük el a tojással, vajjal, szerecsendióval, kurkumával, a sóval és a borssal. Sodorjunk rudakat, vágjuk őket 6-7 centiméteres hosszúságúra, és tojásba, prézlibe, ismét tojásba, prézlibe forgatva süssük ki. A húst krokettel, szósszal és egy kis balzsamecetes salátával tálalhatjuk.
Termékek
Üzletkereső
Belépés
Kosár
Maradj velünk a jövőben is!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, ajánlatainkról, kedvezményeinkről.