• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Rozmaringos bárány krokettel és salátával

Rozmaringos bárány krokettel és salátával

Közeledik a húsvét, itt a bárányszezon! Magyarországon ritkán fogyasztunk bárányhúst, de a húsvéti időszakban megsokszorozódik a kereslet iránta. Az, hogy csak szezonban készítjük és esszük, nemcsak a fenntarthatóság érzését adja, hanem igazi ínyencséggé emeli. Ez itt Roberto Favaro báránycsülök receptje, ami egyszerűségében, a sok hozzáadott zöldségtől lesz fenséges ízű. Jó étvágyat!

Hozzávalók 2 személyre:

2 báránycsülök

3 nagyobb sárgarépa

2 nagyobb vagy 3 kisebb hagyma

4 szár angol zeller 

2 gerezd fokhagyma

babérlevél

rozmaring

1 tk mustár

kurkuma

1/2 kg burgonya

bors

szerecsendió

fehérbor

20 g vaj

1 tojás

zsemlemorzsa

olívaolaj


Elkészítés:

Olajon kicsit pirítsuk meg a csülköket, sózzuk, borsozzuk. A felkockázott friss zöldségeket tegyük egy tepsibe, azokat is sózzuk, borsozzuk, és fektessük rájuk a pirított csülköket. Tegyünk a tepsibe babérlevelet, rozmaringot, öntsünk rá egy kis olívaolajat, majd alufóliával lefedve süssük 20 percig. A 20 perc leteltével locsoljuk meg egy kevés fehérborral, majd ismét fedjük le, tegyük vissza a sütőbe, és 20 percenként locsoljuk meg a saját levével. Végül ismét locsoljuk meg fehérborral. Süssük addig, amíg megpuhul (kb. másfél óra attól függően, mekkorák a báránycombok). AA tepsiben maradt zöldségekből és egy kis mustárból szószt készítünk.

A burgonyát vágjuk kockára, főzzük meg sós vízben, szűrjük le és törjük össze. Keverjük el a tojással, vajjal, szerecsendióval, kurkumával, a sóval és a borssal. Sodorjunk rudakat, vágjuk őket 6-7 centiméteres hosszúságúra, és tojásba, prézlibe, ismét tojásba, prézlibe forgatva süssük ki.  A húst krokettel, szósszal és egy kis balzsamecetes salátával tálalhatjuk.

 

Termékek
Üzletkereső
Belépés
Kosár