• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Karácsonyi menü Robertóval

Karácsonyi menü Robertóval

Te már tudod, mi kerül idén az ünnepi asztalra? Ha szeretnél új ízeket vinni a megszokott menüsorba, december 7. után mindenképpen érdemes lesz YouTube csatornánkra kattintani, mert kreatív gasztroszakértőnk, Roberto Favaro egy izgalmas menüsorral készült!

Főszerepben természetesen a különféle halak: előételnek lazacot, főételnek zsályás pankómorzsában sült pisztrángfilét készítünk sütőtökös édesburgonya pürével és céklás majonnézzel. A desszert pedig egy igazi téli csemege: házi fahéjas tésztával, vajban karamellizált almával és isteni mascarpone krémmel töltött kosárka lesz.

A három recept hetente jelenik majd meg YouTube csatornánkon, hogy karácsonyra már Te is felkészülten vághass bele a menü – vagy az egyes fogások - elkészítésébe. Ízelítőnek mutatjuk az előétel receptjét, de érdemes a receptvideót is megnézni, ha az elkészítés lépései, és Roberto tippjei, trükkjei is érdekelnek.

 

Füstölt lazacos falatok sült póréhagymával

Hozzávalók:

Tészta:

300 g liszt, 150 g vaj, 60 g reszelt parmezán sajt, , 1 tojás, 2 tojás sárgája, reszelt citromhéj

Szósz:

250 g krémes joghurt, 250 g mascarpone, 1 szál friss kapor, 2-3 gerezd fokhagyma, fehér bors

Feltét:

füstölt lazac, olívaolaj ízlés szerint, fél citrom, egy csipet fehér bors, kis tálka liszt, 1 szál póréhagyma, 1 doboz céklacsíra

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet a hideg vajjal darabosra gyúrjuk, rászórjuk a parmezán sajtot és a csipetnyi sót, majd hozzáadjuk a tojásokat. Reszelünk bele egy kis citromhéjat, és ismét összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben pihentetjük 15 percig. Miután pihentettük, a tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd kb. 4x6 cm-es téglalapokat vágunk belőle, és a téglalapokat tepsire helyezzük. Az előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. A szószhoz elkeverjük a joghurtot egy csipet sóval, a mascarponéval és a felaprított fokhagymával. Szórunk bele egy kis fehér borsot és a kicsire aprított kaporszálat. A füstöltlazac-lapokat egy kis olívaolajjal, fél citrom levével és egy csipet fehér borssal marináljuk. A póréhagymát felvágjuk, lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük. A lazacot csíkokra vágjuk. Végül a kisült tésztalapokra kenünk a joghurtos szószból, rakunk rá két-három csík lazacot, egy kis sült póréhagymát és díszíthetjük kaporral vagy céklacsírával.

 

Buon appetito!

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár