Főszerepben természetesen a különféle halak: előételnek lazacot, főételnek zsályás pankómorzsában sült pisztrángfilét készítünk sütőtökös édesburgonya pürével és céklás majonnézzel. A desszert pedig egy igazi téli csemege: házi fahéjas tésztával, vajban karamellizált almával és isteni mascarpone krémmel töltött kosárka lesz.
A három recept hetente jelenik majd meg YouTube csatornánkon, hogy karácsonyra már Te is felkészülten vághass bele a menü – vagy az egyes fogások - elkészítésébe. Ízelítőnek mutatjuk az előétel receptjét, de érdemes a receptvideót is megnézni, ha az elkészítés lépései, és Roberto tippjei, trükkjei is érdekelnek.
Füstölt lazacos falatok sült póréhagymával
Hozzávalók:
Tészta:
300 g liszt, 150 g vaj, 60 g reszelt parmezán sajt, só, 1 tojás, 2 tojás sárgája, reszelt citromhéj
Szósz:
250 g krémes joghurt, 250 g mascarpone, 1 szál friss kapor, 2-3 gerezd fokhagyma, fehér bors
Feltét:
füstölt lazac, olívaolaj ízlés szerint, fél citrom, egy csipet fehér bors, kis tálka liszt, 1 szál póréhagyma, 1 doboz céklacsíra
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet a hideg vajjal darabosra gyúrjuk, rászórjuk a parmezán sajtot és a csipetnyi sót, majd hozzáadjuk a tojásokat. Reszelünk bele egy kis citromhéjat, és ismét összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben pihentetjük 15 percig. Miután pihentettük, a tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd kb. 4x6 cm-es téglalapokat vágunk belőle, és a téglalapokat tepsire helyezzük. Az előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. A szószhoz elkeverjük a joghurtot egy csipet sóval, a mascarponéval és a felaprított fokhagymával. Szórunk bele egy kis fehér borsot és a kicsire aprított kaporszálat. A füstöltlazac-lapokat egy kis olívaolajjal, fél citrom levével és egy csipet fehér borssal marináljuk. A póréhagymát felvágjuk, lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük. A lazacot csíkokra vágjuk. Végül a kisült tésztalapokra kenünk a joghurtos szószból, rakunk rá két-három csík lazacot, egy kis sült póréhagymát és díszíthetjük kaporral vagy céklacsírával.
Buon appetito!