Rakott cukkini árpával

HOZZÁVALÓK

4 főre - 60 perc

  • 4 db közepes cukkini

  • olívaolaj

  • 1 fej lilahagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 200 g árpagyöngy

  • 660 ml paradicsom püré

  • bors

  • bazsalikom

  • reszelt parmezán

Elkészítés

 

A cukkinik végeit levágjuk, vékonyra szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsikbe tesszük, sózzuk, olívaolajjal kenjük meg, 240 fokra előmelegített sütőben légkeverésen kissé megpirítjuk őket.

Az árpagyöngyöt megmossuk.

A lilahagymát olívaolajon pirítani kezdjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd amikor megpirult, hozzáadjuk a paradicsom pürét, a fűszereket, az árpagyöngyöt, és puhára főzzük.

Egy kisebb tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a paradicsomos árpa felét, rá rétegezzük a pirított cukkini felét, majd a paradicsomos árpa másik felét, arra a maradék cukkinit, a tetejét megszórjuk reszelt parmezánsajttal, 200 fokon összesütjük.