• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 30 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Akció
Kedvencek
Kosár
Penne sütőtökkel

Penne sütőtökkel

Tökéletes ízorgia, mely nem csak a vegetáriánusok szívébe lopja be magát. A dió és a sütőtök remek párost alkotnak együtt.

Hozzávalók:

A sütőtökös mártáshoz:

  • ½ sütőtök
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 ml kókusztejszín
  • bors

 

  • 250 g Ecco la Pasta penne tészta
  • víz

 

A pirított zsályához és fokhagymához:

  • 12 zsályalevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

 

  • egy marék dió

 

Elkészítés:

A sütőtököt meghámozzuk és feldaraboljuk, majd olívaolajon pirítani kezdjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha megpirult, felöntjük a kókusztejszínnel, fűszerezzük és puhára főzzük (ha szükséges, egy kis vizet is adunk hozzá).

A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a mártáshoz keverjük.  A zsályaleveleket bő olívaolajban egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük őket az olajból és a fokhagymaszeleteket megpirítjuk a zsályás olívaolajban.

A diót egy serpenyőben szárazon megpirítjuk.  A sütőtökös pennét a pirított zsályalevelekkel, fokhagymával és a dióval tálaljuk.

 

 

Üzletek
Kosár