Tökéletes ízorgia, mely nem csak a vegetáriánusok szívébe lopja be magát. A dió és a sütőtök remek párost alkotnak együtt.
Hozzávalók:
A sütőtökös mártáshoz:
- ½ sütőtök
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 ml kókusztejszín
- só
- bors
- 250 g Ecco la Pasta penne tészta
- só
- víz
A pirított zsályához és fokhagymához:
- 12 zsályalevél
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk és feldaraboljuk, majd olívaolajon pirítani kezdjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha megpirult, felöntjük a kókusztejszínnel, fűszerezzük és puhára főzzük (ha szükséges, egy kis vizet is adunk hozzá).
A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a mártáshoz keverjük. A zsályaleveleket bő olívaolajban egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük őket az olajból és a fokhagymaszeleteket megpirítjuk a zsályás olívaolajban.
A diót egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. A sütőtökös pennét a pirított zsályalevelekkel, fokhagymával és a dióval tálaljuk.