• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Pasta, pasta, pasta!

Pasta, pasta, pasta!

Ecco la pasta! Mit főz egy olasz Magyarországon? Hát persze, hogy tésztát! Felkértünk egy olasz szakembert, hogy gondolkozzunk együtt a tésztáról és alkossunk közösen valami újat.

Állítólag tésztát mindenki tud főzni - de nem mindegy, hogyan!

A tészta nagyon változatos alapanyag és tényleg ezerféleképpen variálható. Mindenkinek megvan a személyes kedvence, de ne ragadjunk le a megszokott paradicsomszósz-bolognai-pesto Bermuda-háromszögben: érdemes néha újdonságokat is kipróbálni! Ez adta az ötletet, hogy megmutassuk, milyen sokféle izgalmas tésztaétel készíthető itthon is, egy csipetnyi kreativitással és nagy adag olasz életkedvvel fűszerezve.

Szerencsére a kiváló alapanyag adott volt: a kizárólag az EcoFamily üzletekben elérhető Ecco la pasta tészták gyorsan népszerűek lettek vásárlóink körében. A négyféle – penne, orsó, spagetti és szarvacska - tészta olasz módra, tojás felhasználása nélkül, kizárólag durumlisztből készül, nem véletlenül: a durumbúza fehérjében gazdagabb, mint a hagyományos búza, így könnyedebb, rugalmasabb tészta készíthető belőle. A hamisítatlan itáliai életérzés savát-borsát a napsütötte tájakén élő emberek adják, ezért kértünk fel egy olasz szakembert arra, hogy gondolkozzunk együtt a tésztáról és alkossunk közösen valami újat, ami legalább annyira magyar, mint olasz – és nem utolsósorban ínycsiklandozóan finom.

A hosszú ideje Magyarországon élő Roberto Favaro kreatív gasztrotanácsadó tökéletes választásnak bizonyult: főzés iránti rajongása gyerekkora óta töretlen, saját bevallása szerint amikor épp nem alkot a konyhában, akkor is ízekről, ételekről gondolkodik, és fejben főz.  Olaszországban a családi élet központja a konyha, ahol mindenki összegyűlik, nem csak főzni és enni, hanem beszélgetni is. Roberto mindig is imádott enni, kedvenc fogásainak elkészítését pedig a családtagoktól leste el, hiszen náluk mindenki főzött, a férfiak ugyanolyan természetességgel, mint a nők. Roberto második hazája Magyarország, lassan húsz éve él itt, szereti és jól ismeri a magyar konyhát – különösen a káposztás és a mangalicából készült ételek és vidéki konyha ejtette rabul.

És hogy mi az, amit Robertóval közösen főztünk ki?

Hamarosan kiderül! Annyit elárulhatunk, hogy a végeredmény YouTube csatornánkon és social media felületeinken lesz látható, szerepet kap benne a tészta és hazai alapanyagok, de a meglepő kombinációk és az olaszos lendület sem fog hiányozni!

 

A recepteket ITT tudod megnézni. Kövess minket a további tartalmakért, hogy ne maradj le róla! 

 

Termékek
Üzletkereső
Kosár