Pasta, pasta, pasta!

Ecco la pasta! Mit főz egy olasz Magyarországon? Hát persze, hogy tésztát! Felkértünk egy olasz szakembert, hogy gondolkozzunk együtt a tésztáról és alkossunk közösen valami újat.

Állítólag tésztát mindenki tud főzni - de nem mindegy, hogyan!

A tészta nagyon változatos alapanyag és tényleg ezerféleképpen variálható. Mindenkinek megvan a személyes kedvence, de ne ragadjunk le a megszokott paradicsomszósz-bolognai-pesto Bermuda-háromszögben: érdemes néha újdonságokat is kipróbálni! Ez adta az ötletet, hogy megmutassuk, milyen sokféle izgalmas tésztaétel készíthető itthon is, egy csipetnyi kreativitással és nagy adag olasz életkedvvel fűszerezve.

Szerencsére a kiváló alapanyag adott volt: a kizárólag az EcoFamily üzletekben elérhető Ecco la pasta tészták gyorsan népszerűek lettek vásárlóink körében. A négyféle – penne, orsó, spagetti és szarvacska - tészta olasz módra, tojás felhasználása nélkül, kizárólag durumlisztből készül, nem véletlenül: a durumbúza fehérjében gazdagabb, mint a hagyományos búza, így könnyedebb, rugalmasabb tészta készíthető belőle. A hamisítatlan itáliai életérzés savát-borsát a napsütötte tájakén élő emberek adják, ezért kértünk fel egy olasz szakembert arra, hogy gondolkozzunk együtt a tésztáról és alkossunk közösen valami újat, ami legalább annyira magyar, mint olasz – és nem utolsósorban ínycsiklandozóan finom.

A hosszú ideje Magyarországon élő Roberto Favaro kreatív gasztrotanácsadó tökéletes választásnak bizonyult: főzés iránti rajongása gyerekkora óta töretlen, saját bevallása szerint amikor épp nem alkot a konyhában, akkor is ízekről, ételekről gondolkodik, és fejben főz.  Olaszországban a családi élet központja a konyha, ahol mindenki összegyűlik, nem csak főzni és enni, hanem beszélgetni is. Roberto mindig is imádott enni, kedvenc fogásainak elkészítését pedig a családtagoktól leste el, hiszen náluk mindenki főzött, a férfiak ugyanolyan természetességgel, mint a nők. Roberto második hazája Magyarország, lassan húsz éve él itt, szereti és jól ismeri a magyar konyhát – különösen a káposztás és a mangalicából készült ételek és vidéki konyha ejtette rabul.

És hogy mi az, amit Robertóval közösen főztünk ki?

Hamarosan kiderül! Annyit elárulhatunk, hogy a végeredmény YouTube csatornánkon és social media felületeinken lesz látható, szerepet kap benne a tészta és hazai alapanyagok, de a meglepő kombinációk és az olaszos lendület sem fog hiányozni!

 

A recepted ITT tudod megnézni. Kövess minket a további tartalmakért, hogy ne maradj le róla!