Óvjuk bőrünk egészségét!

Még épphogy beköszöntött a jó idő, és élvezzük az első napsugarakat, azonban a napvédelemről most sem szabad megfeledkezni.

A napsütés sok mindenkit előcsalogat, és egyre többen töltik a természetben a szabadidejüket. A szervezetünk külön hálás érte, hiszen a D-vitamin előállításához napsütésre van szükség, így testünk vitaminkészlete újra feltöltődhet. Ne feledkezzünk meg azonban a napvédelemről! Ne várjuk meg a kánikulát, mert bőrünk már most is igényli a megfelelő védelmet a nap káros sugaraival szemben: nemcsak napsütésben, de felhős időben is, mivel az UV-sugarak a felhőkön is áthatolnak.

Bőrgyógyászok szerint nem árt, ha minimum 30-as faktorú naptejet használunk, és fél órával azelőtt kenjük be magunkat, hogy napra mennénk, mert ennyi időre van szükség a védelem kialakulásához. Gyerekek esetében még fontosabb a védelem, mert az ő bőrük sokkal érzékenyebb a felnőttekénél. Ezért nekik nyugodtan válasszunk 50-es naptejet, és kétóránként kenjük újra a bőrüket! Már most szoktassuk rá őket a kalapra, ami védi a fejüket az erős sugárzástól, és mi is válasszunk egy csinos szalmakalapot, hogy elkerüljük a napszúrást és a fejbőr leégését.

A legfontosabb azonban, hogy 11 és 15 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjunk napon, és a játszóterezést is időzítsük a kora délelőtti vagy a délutáni órákra.