• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Olasz kulináris körutazás

Olasz kulináris körutazás

Fedezz fel helyi ízeket Robertóval!

 

Ahogy állandó gasztroszakértőnk, Roberto Favaro fogalmaz: az olasz konyha művészet. Míg bizonyos országokban az ételeknek, a főzésnek és az evésnek nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget, addig Olaszországban a beszélgetések egyik fő témája biztosan a főzés és a konyha. 

Az olasz konyha azért különleges, mert rengetegféle alapanyag van: csak paradicsomból például 4-500 félét találunk! A sokszínűség földrajzi adottságokból is fakad, hiszen más-más ízeket fedezhetünk fel a hegyekben és a tengerparton. Épp ezért Olaszországban, ahogy Roberto is fogalmaz, nem a recept, hanem az alapanyag a legfontosabb.

Olaszországban 20 különböző régió van, de régión belül is találunk különbségeket. A régiók nemcsak a konyhájukat tekintve mutatnak eltéréseket, de dialektusban, akcentusban is, ami nem is csoda, hiszen a távolságok mellett az is befolyásoló tényező, milyen hatások érték a területet az évszázadok során: délen erősebb például az arab hatás, ott ezért karakteresebb fűszerezés jellemző, míg északon az osztrák-magyar vagy épp a francia befolyás érvényesül jobban. 

Új Youtube-sorozatunkban 5 régióba utazunk el egy-egy ételen keresztül: Abruzzóból a klasszikus birkasaslik, az arrosticini, Lazióból a pollo alla Romana, azaz a római csirke, Szicíliából a pesto trapanese, a piros pesztó őse, Piemontéból a tonhalas borjú, míg Campania tartományból a fokhagymás olajos spagetti receptjét hozza el nekünk Roberto.  

 

Ha nem szeretnél lemaradni a videókról, iratkozz fel Youtube-csatornánkra

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár