Ki ne szeretné azokat az ételeket, amik nagymamáink kézzel gyúrt tésztáit idézik? A Mi tésztánk – kizárólag az ecofamily üzleteiben kapható – házias jellegű tésztáival mi is a nyomdokaikba léphetünk!
Szinte nincs olyan, aki ne szeretné a tésztás ételeket. Legyen szó egy finom levesről, amiből nem hiányozhat a cérnametélt vagy a betűtészta, vagy épp egy ízletes tésztás egytálételről, a lehetőségek száma végtelen!
Ezúttal egy gyors és egyszerű tarhonyás receptet hoztunk, amit a húsmentes étrendet követők is fogyaszthatnak!
Zöldséges tarhonya pirított gombával
Hozzávalók:
- 1 bögre Mi tésztánk dörzstarhonya
- fél bögre zöldborsó
- fél bögre csemegekukorica (konzerv)
- só
- bors
- étolaj
- 1 tk. mexikói fűszerkeverék
- 400 g csiperkegomba
- petrezselyem (elhagyható)
Elkészítés:
A tarhonyát pár percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük vízzel, sózzuk, kis lángon puhulásig főzzük. Ha fagyasztott borsót használunk, külön megpároljuk, ha nem, összekeverjük a borsót, a kukoricát, a lefőtt, leöblített tarhonyát és a fűszerkeveréket.
A gombát feldaraboljuk, és forró serpenyőben megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a tarhonyára halmozzuk, ízlés szerint meghintjük friss petrezselyemzölddel.