• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
kirándulás kellékei

Mi kerüljön a hátizsákba?

A kirándulás elengedhetetlen kellékei.

 

Májusban már teljes pompájukban várnak minket az erdők, ezért húzzunk túracipőt, és fedezzük fel a közeli – és ha van rá lehetőségünk, távoli – hegyeket, erdőket!

Az erdőjárásnak fizikailag és mentálisan is jó hatása van: a testmozgás mellett nem elhanyagolható szempont, hogy egy erdei séta segít oldani a stresszt, megnyugtat, és képes lecsendesíteni a gondolatokat, a folyamatosan zakatoló agyunkat.

Gyakorlott túrázók is azt ajánlják, hogy mindig nézzük meg előre az útvonalat, a szintemelkedőket, hogy biztosan a fizikai állapotunknak megfelelő távot válasszunk! Ez különösen fontos abban az esetben, ha gyerekekkel indulunk útnak, hiszen velük nem a teljesítménytúra a cél, hanem az erdő, a természet és a kirándulás megszerettetése.

Ezenkívül legyen egy listánk, amit indulás előtt végigfuthatunk, hogy biztosan minden szükséges dolog bekerüljön a hátizsákba! Az általunk összeállított listával mi is megpróbálunk segíteni a tudatos pakolásban!

 

Mi kerüljön a hátizsákba?

  • Víz és ennivaló.
  • Megfelelő öltözet. Ha korán indulunk útnak, akkor is gondoljunk a napsütésre, és készítsük be a kalapot, napellenzőt, napkrémet! Egy esőkabátot, a táskára esővédőt is érdemes bedobni a hátizsákba: kis helyen elférnek, de jó szolgálatot tesznek egy nyári zápor esetén.
  • Kullancs- és szúnyogriasztó készítmények, ezenkívül csipesz, hogy ha nem ússzuk meg a kullancsot, azonnal legyen mivel kiszedni.
  • A túra hosszától függően térkép, iránytű, fejlámpa és feltöltött mobiltelefon.
  • Elsősegélykészlet, ami tartalmazzon fertőtlenítőt, sebtapaszt, esetleg fájdalomcsillapítót.
  • Nagyító. Gyerekeknek különösen izgalmas az apró rovarokat, növényeket közelről megcsodálni.
  • Zacskó a szemetünknek. Habár az erdőben sok helyen találunk szemetest, mégis arra biztatunk mindenkit, vigye haza a szemetét, mert akkor biztosan nem fújja ki a szél a kukából, nem szedik ki az állatok, és nem telik meg olyan gyorsan a nyilvános szemétgyűjtő.

 



Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár