Gondoljuk újra a tradicionális lecsó elkészítését! Formabontó, de mégis egyszerű ötlet, amivel nem csak a hűtőben talált maradékokat tudjuk hasznosítani, de finom egytálételt is varázsolhatunk a családnak vacsorára.
Hozzávalók:
- 2 fej lilahagyma
- 4 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 500 g aprított paradicsom konzerv vagy paradicsomszósz
- friss rozmaring
- 0,5 dl fehér bor
- fél kanál őrölt, édes paprika
- friss petrezselyem
- 250 g Ecco la Pasta penne tészta
- 20 dkg kolbász (pikáns)
Elkészítés:
Vágjuk csíkokra a paprikát, és tegyük félre. Vágjuk kis kockákra a bacont és a kolbászt, majd süssük ki belőle a zsiradékot. Ha kész, vegyük ki a serpenyőből a kolbászt és a bacont, de a zsiradékot hagyjuk benne. Tegyük bele a felvágott 2 fej lilahagymát, a vékonyra vágott fokhagymát és egy kis rozmaringot. Pirítsuk össze, ha már megpirultak, tegyük bele a csíkokra vágott paprikát és süssük 3-5 percig nagy lángon. Sózzuk, borsozzuk közben ízlés szerint. Tegyünk bele fél deci fehér bort és pároljuk őket össze. Ha már krémes, tegyünk bele 500 g aprított paradicsom konzervet, vagy paradicsomszószt, szórjuk bele a fűszerpaprikát és főzzük őket össze, míg jól összeérnek az ízek. Tegyünk bele a pirított kolbászból és baconből. Tegyük fel a tésztát, de maximum csak 8 percig főzzük. Ha leszűrtük a tésztát, keverjük össze a lecsóval és keverjünk bele friss petrezselymet, esetleg egy kis bazsalikomot. Tálaláskor tegyünk rá még petrezselymből és a sült baconból és kolbászból.