• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
A zeller egész télen elérhető, vitaminokban gazdag zöldség. Ráadásul nem csak levesben kiváló: akár egy finom, krémes rizottó is készíthető belőle!

Krémes rizottó zellerrel

A zeller egész télen elérhető, vitaminokban gazdag zöldség. Ráadásul nem csak levesben kiváló: akár egy finom, krémes rizottó is készíthető belőle!

Hozzávalók:
 
2 db zeller
tejszín (opcionális)
vaj
víz (szükség szerint, amennyit felvesz)
 
A tálaláshoz:
 
friss petrezselyemzöld
parmezán vagy kéksajt
 
Elkészítés:
 
A zellert meghámozzuk, felkockázzuk, ¾ részét vízben puhára főzzük. A levének egy részével és esetleg egy kis tejszínnel krémesre turmixoljuk. A maradék zellerkockát olívaolajon aranybarnára pirítjuk. A rizst szűrőben leöblítjük, kis lángon vajon átforgatjuk. Felöntjük a zeller maradék főzőlevével, szükség szerint egy kis vízzel. Zöldségleveskockával ízesítjük, időnként kevergetve, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zellerkrémet, azután a pirított zellerkockákat, fűszerezzük, együtt készre főzzük, egy kis vajat keverünk hozzá.
Kínálhatjuk pirított dióval, kéksajttal vagy reszelt parmezánnal, esetleg sült kacsacombhoz vagy lazachoz köretként.
Termékek
Üzletkereső
Kosár