A zellert meghámozzuk, felkockázzuk, ¾ részét vízben puhára főzzük. A levének egy részével és esetleg egy kis tejszínnel krémesre turmixoljuk. A maradék zellerkockát olívaolajon aranybarnára pirítjuk. A rizst szűrőben leöblítjük, kis lángon vajon átforgatjuk. Felöntjük a zeller maradék főzőlevével, szükség szerint egy kis vízzel. Zöldségleveskockával ízesítjük, időnként kevergetve, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zellerkrémet, azután a pirított zellerkockákat, fűszerezzük, együtt készre főzzük, egy kis vajat keverünk hozzá.
Kínálhatjuk pirított dióval, kéksajttal vagy reszelt parmezánnal, esetleg sült kacsacombhoz vagy lazachoz köretként.
Termékek
Üzletkereső
Belépés
Kosár
Maradj velünk a jövőben is!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, ajánlatainkról, kedvezményeinkről.