Készíts izgalmas húsvéti vendégvárót a Kotányi ajánlásával! Egyszerű, gyorsan elkészül és a látvánnyal garantáltan lenyűgözöl mindenkit!
Elkészítési idő: 35-45 perc
Közepes nehézség
Összetevők 10 fő részére:
1 ek vaj
1 csomag leveles tészta
1 db tojássárgája
A töltelékhez:
5 db tojás, kemény
200 g túró
50 g vaj, szobahőmérsékletű
1 ek mustár
1 ek friss citromlé
Kotányi Tengeri só, malom
Kotányi Feketebors, malom
fél csokor friss metélőhagyma
sárgarépa zöldje vagy petrezselyem
rolóformák
Elkészítés:
1.: Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, alsó és felső sütésen, és helyezzünk sütőpapírt egy sütőlapra.
2.: Kevés vajjal kenjük meg a rolóformákat, majd tegyük félre. Hajtsuk ki a leveles tésztát és vágjuk 2,5 cm széles csíkokra.
3.: A forma hegyénél kezdve tekerjük a csíkokat a rolóformák köré úgy, hogy félig fedjék egymást. A betekert formákat helyezzük a sütőlapra és kenjük meg a tojássárgájával.
4.: Süssük a répaformákat a sütőben 12 percig. Félidőben fordítsuk meg őket, hogy egyenletesen barnuljanak. Közben készítsük el a tojásos tölteléket.
5.: A tojásos töltelékhez vágjuk apróra a keményre főtt tojásokat. Majd alaposan keverjük össze a túróval, a puha vajjal, a tejföllel és a mustárral. Ízesítsük frissen őrölt sóval, borssal, metélőhagymával és citromlével. Ezután helyezzük a hűtőszekrénybe.
6.: Nyomózsák segítségével töltsük meg a leveles tésztából készült répákat és díszítsük sárgarépa zöldjével vagy petrezselyemmel.