• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
A kollagén hatása a bőrre a feszesítésben mutatkozik meg leginkább.

A kollagén hatása a bőrre a feszes kontúrokért

Miben nyilvánul meg a kollagén hatása a bőrre, és milyen készítményeket érdemes kipróbálni? Ruganyosság, feszesség és sima arcbőr kollagénnel az EcoFamily-től.

A kollagént sokan ismerik már a feszesebb bőrt ígérő arckrémek összetevőjeként. De mi történik az kollagéntermékek használata során? Miben nyilvánul meg a kollagén hatása a bőrre, és milyen készítményeket érdemes kipróbálni? Cikkünkben ezeknek a kérdéseknek jártunk utána.

Mi a kollagén?

A kollagén egy strukturális fehérje, azaz egy olyan protein, amely sejtjeink és szöveteink vázát képezi, egész testünknek struktúrát, erőt és támaszt biztosítva. Kicsit olyan, mint a ragasztó, amely mindent összetart, így nem is véletlen, hogy a kollagén jelentése a görög kólla, vagyis ragasztó szóból ered. Biokémiai szempontból 28 különböző kollagéntípust különböztetünk meg: az emberi bőr főként I-es típusú kollagénből áll, míg a porcok II-es típusú kollagént tartalmaznak. Az adott szöveti sejtek maguk állítják elő a megfelelő kollagént.

Természetes kollagénforrások

Szervezetünk természetes módon állít elő kollagént fehérjékben vagy kollagénben gazdag élelmiszerekből, például csontlevesből, húsból és halból származó aminosavak felhasználásával. Az öregedés, a túlzott napfény, a dohányzás és az alkoholfogyasztás azonban csökkenti a kollagéntermelést. Bár a növényi alapú élelmiszerekben nincs nagy mennyiségű kollagén, a C-vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek, például a citrusfélék, a paprika és a brokkoli, hozzájárulhatnak a kollagén termeléshez, mivel a C-vitamin fontos a kollagén szintéziséhez.

A kollagén hatása az ízületekre: gyógyír lehet a fájós térdekre.

Kollagén és bőr: mi a kollagén feladata?

Bőrünk 80%-át kollagén alkotja, amely az elasztinnal együtt biztosítja bőrünk feszességét, emellett létfontosságú a rugalmasság fenntartásához is.

A kollagén legfontosabb feladatai a következők:

  • Segíti a fibroblasztok kialakulását a dermiszben (a bőr középső rétegében), ami segíti az új sejtek növekedését.
  • Szerepet játszik az elhalt hámsejtek pótlásában.
  • Védőburkolatot biztosít a szervek számára.
  • Biztosítja a bőr szerkezetének szilárdságát és rugalmasságát.
  • Segíti a vér alvadását.

A kollagén hatása a bőrre és a kollagénpótlás

A kollagén fontos szerepet játszik abban, hogy az arcbőr fiatalnak tűnjön, feszes, sima és ragyogó maradjon. Kollagénszintünk fiatal korunkban a legmagasabb, a korral azonban a kollagéntermelés természetes módon lelassul, és már a 20-as éveinkben évente körülbelül 1%-kal csökken a kollagénszintünk. Ettől kezdve a szervezetünk egyszerűen nem képes olyan gyorsan pótolni a kollagént, amilyen gyorsan lebomlik. A kollagénrostok is vékonyabbá és gyengébbé válnak.

Az olyan étrend-kiegészítőkben, mint a kollagénpor, vagy a kollagén italok a kollagént általában vízben oldódó hidrolizátumként használják, amelyet többek közt sertések és szarvasmarhák bőréből vagy csontjából nyernek. A hidrolízis során a kollagéneket kisebb darabokra, úgynevezett kollagénpeptidekre bontják az emészthetőség miatt.

Különböző kozmetikai készítményekben, kollagénes arcmaszkokban a kollagén arcra kenve is képes kiváltani regeneráló, feszesítő hatását, így kifejezetten alkalmas az érett bőr táplálására. A kollagén a megereszkedett bőrre is gyógyírt jelenthet: a Gal marhakollagén vagy a Gal halkollagén peptidek javíthatják a bőr mikrocirkulációját és csökkenthetik a ráncok mélységét. Mivel az arcbőr faggyútermelését is képes szabályozni, így a kollagén a pattanásos bőrön is segíthet. A kollagénkapszulák, így például a Dr Chen kollagéntabletta emellett az ízületekre is jótékony hatással lehet, így egy kollagénkúra akkor is jó ötlet, ha porc- és ízületi problémákkal küzdesz.

Mikor vegyük be a kollagént? A kollagén napszaktól függetlenül fogyasztható.

Mennyi idő alatt hat a kollagén?

A kollagén hatását leggyorsabban a bőrödön tapasztalhatod: a vásárlói visszajelzések szerint már egy-két hónap múlva is láthatod az eredményeket. Ha az ízületek védelmére I. és II. típusú kollagént szedsz, szintén gyors hatást tapasztalhatsz: a gyaloglás vagy sportolás közbeni fájdalom néhány hónap után szintén csökkenhet.

Kollagéntermékek a feszes bőrért az EcoFamily-től

Mivel a kollagén a bőrre és az ízületekre is jótékony hatással lehet, érdemes kipróbálnod ezeket a termékeket, ha szeretnéd magad egy kicsit formába hozni. Rendelj az EcoFamily hatalmas választékából webshopunkban könnyen és gyorsan, vagy látogass el üzleteink egyikébe, és találd meg az igényeidnek megfelelő készítményeket.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár