• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Kezdődhet az ültetés!

Kezdődhet az ültetés!

Végre itt a tavasz, elérkezett a palántázás ideje.

 

Tél végén már minden rutinos – és kevésbé rutinos, viszont lelkes – kertésznek bizsereg a tenyere, és a vetőmagokkal játssza a pasziánszot is. Idén hamarabb kacsintott ránk a tavasz, de ez nem jelenti azt, hogy az ültetést is előrébb kellene hoznunk, hiszen a március, április még tartogathat meglepetéseket.

Mielőtt a kertben elültetjük a magokat, nézzünk utána, melyik növény igényel előnevelést (palántázást), és melyik az, amelyiket azonnal a kertbe ültethetjük. Palántázni kell például a paradicsomot és a paprikát – ahol van, erre megoldás a fóliasátor, de annak hiányában a lakásban, napfényes helyen palántázzunk laza, tápanyagban gazdag földbe. Ha van komposztunk, keverjünk belőle az ültetőföldbe, a növény meg fogja hálálni! Minden növény esetében nézzük meg a csomagoláson lévő táblázatot! Azon ugyanis szerepel, mikor ültessük, hogyan érdemes locsolni, és mennyire kedveli a fényes vagy épp árnyékos helyet. Ha ezeket figyelembe vesszük, sokkal eredményesebb lesz a kertészkedés!

A közvetlenül a kertbe ültethető növények esetében még kicsit várni kell: a legtöbb zöldséget áprilist követően kell elültetni. Ezt megelőzően a talajt kell megfelelő állapotba hozni szükség szerinti lazítással, tápanyagpótlással, és már megtervezhetjük a veteményes felosztását is. Ha valaki igazán profi módon űzi a kertészkedést, azt is figyelembe veszi, hogyan érdemes egymás mellé ültetni a zöldségeket a bő termés érdekében.

Ha csak erkélyünk vagy ablakpárkányunk van, akkor sem kell lemondani a saját termésről – balkonládában is nevelhetünk például koktélparadicsomot, fűszernövényeket vagy chilipaprikát!

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár