• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
A böjt során sem kell lemondanod a finom és tápláló ételekről. Egy egyszerű, tejszínes-gombás-spenótos tésztában rengeteg vitamin és ásványi anyag található, így kiadós és jóízű húsmentes étel kerülhet az asztalra.

Készülj a böjtre

A böjt során sem kell lemondanod a finom és tápláló ételekről. Egy egyszerű, tejszínes-gombás-spenótos tésztában rengeteg vitamin és ásványi anyag található, így kiadós és jóízű húsmentes étel kerülhet az asztalra.

Tejszínes-gombás-spenótos tészta

 

Hozzávalók:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva
  • 150 g bébigomba
  • 150 g tagliatelle
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 100 g tejföl
  • 100 ml tejszín
  • 15 g reszelt parmezán
  • 120 g bébispenót
  • ½ tk. chilipehely (elhagyható)
  • só, bors

Serpenyőben olajat hevítünk, és a hagymát a félbevágott gombákkal 10 percig pirítjuk. Eközben kifőzzük a tésztát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és további 2 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a tejszínt, a tejfölt, a parmezánt, végül a bébispenótot, sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről.

A tésztát leszűrjük (a főzővízből tegyünk félre 25 ml-t), és beleforgatjuk a tejszínes szószba. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon addig főzzük, míg a spenót megpuhul (kb. 5 perc). Ha szükséges, öntsünk hozzá a főzővízből, hogy krémes legyen a végeredmény.

A tésztát levesszük a tűzről, lecsepegtetjük, 25 ml vizet félreteszünk. A tésztát beleforgatjuk a tejszínes gombás szószba, visszatesszük a tűzre, és kis lángon addig főzzük, amíg a spenót megpuhul, kb. 5 percig. Öntsünk hozzá annyi vizet főzővízből, hogy kissé meglazuljon. Ízlés szerint meghinthetjük chilipehellyel.

 

Termékek
Üzletkereső
Kosár