
- Receptek
A böjt során sem kell lemondanod a finom és tápláló ételekről. Egy egyszerű, tejszínes-gombás-spenótos tésztában rengeteg vitamin és ásványi anyag található, így kiadós és jóízű húsmentes étel kerülhet az asztalra.
Tejszínes-gombás-spenótos tészta
Hozzávalók:
Serpenyőben olajat hevítünk, és a hagymát a félbevágott gombákkal 10 percig pirítjuk. Eközben kifőzzük a tésztát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és további 2 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a tejszínt, a tejfölt, a parmezánt, végül a bébispenótot, sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről.
A tésztát leszűrjük (a főzővízből tegyünk félre 25 ml-t), és beleforgatjuk a tejszínes szószba. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon addig főzzük, míg a spenót megpuhul (kb. 5 perc). Ha szükséges, öntsünk hozzá a főzővízből, hogy krémes legyen a végeredmény.
A tésztát levesszük a tűzről, lecsepegtetjük, 25 ml vizet félreteszünk. A tésztát beleforgatjuk a tejszínes gombás szószba, visszatesszük a tűzre, és kis lángon addig főzzük, amíg a spenót megpuhul, kb. 5 percig. Öntsünk hozzá annyi vizet főzővízből, hogy kissé meglazuljon. Ízlés szerint meghinthetjük chilipehellyel.