• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
készíts finom karácsonyi finomságokat

Karácsonyi finomságok

Ünnepek során előkerülnek azok a különleges receptek, amiket csak ilyenkor veszünk elő. Roberto is készül a karácsonyi menüvel, nézd meg, mi lesz az előétel!

 

A füstölt lazac sok családban az ünnepi menü része. Nem hiába: íze semmihez nem fogható! Gasztroszakértőnk, Roberto ezúttal a tőle megszokott módon tesz bele egy kis csavart, és egy igazi különlegességgel kápráztat el minket. Nézd meg, hogyan készül náluk a füstölt lazac sült póréhagymával, és írd fel te is a menüre! 

Füstölt lazacos falatok sült póréhagymával

 

 

Hozzávalók:

Tészta:

  • 300 g liszt
  • 150 g vaj
  • 60 g reszelt parmezán sajt
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj

 

Szósz:

  • 250 g krémes joghurt
  • 250 g mascarpone
  • 1 szál friss kapor
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fehérbors

 

Feltét:

  • füstölt lazac
  • olívaolaj ízlés szerint
  • fél citrom
  • egy csipet fehérbors
  • kis tálka liszt
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 doboz céklacsíra

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A lisztet a hideg vajjal darabosra gyúrjuk, rászórjuk a parmezán sajtot és a csipetnyi sót, majd hozzáadjuk a tojásokat. Reszelünk bele egy kis citromhéjat, és ismét összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben pihentetjük 15 percig.

Miután pihentettük, a tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd kb. 4x6 cm-es téglalapokat vágunk belőle, és a téglalapokat tepsire helyezzük. Az előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár