Ünnepek során előkerülnek azok a különleges receptek, amiket csak ilyenkor veszünk elő. Roberto is készül a karácsonyi menüvel, nézd meg, mi lesz az előétel!
A füstölt lazac sok családban az ünnepi menü része. Nem hiába: íze semmihez nem fogható! Gasztroszakértőnk, Roberto ezúttal a tőle megszokott módon tesz bele egy kis csavart, és egy igazi különlegességgel kápráztat el minket. Nézd meg, hogyan készül náluk a füstölt lazac sült póréhagymával, és írd fel te is a menüre!
Füstölt lazacos falatok sült póréhagymával
Hozzávalók:
Tészta:
- 300 g liszt
- 150 g vaj
- 60 g reszelt parmezán sajt
- só
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- reszelt citromhéj
Szósz:
- 250 g krémes joghurt
- 250 g mascarpone
- 1 szál friss kapor
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fehérbors
Feltét:
- füstölt lazac
- olívaolaj ízlés szerint
- fél citrom
- egy csipet fehérbors
- kis tálka liszt
- 1 szál póréhagyma
- 1 doboz céklacsíra
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A lisztet a hideg vajjal darabosra gyúrjuk, rászórjuk a parmezán sajtot és a csipetnyi sót, majd hozzáadjuk a tojásokat. Reszelünk bele egy kis citromhéjat, és ismét összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben pihentetjük 15 percig.
Miután pihentettük, a tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd kb. 4x6 cm-es téglalapokat vágunk belőle, és a téglalapokat tepsire helyezzük. Az előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.