• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
A pufi kabát mosása után olyan lesz az anyag, mint új korában.

A kabát mosása: így lesz a télikabát makulátlan tiszta

Hová lennénk télen a kényelmes kabátaink nélkül? Legyen szó akár gyapjúról, pehely- vagy steppelt kabátról, a lényeg, hogy a ruhadarab kellemesen meleg legyen. De mi a teendő, ha a télikabát mosása időszerűvé válik? Blogposztunkban adunk néhány hasznos tanácsot a különböző anyagú kabátok tisztításához, hogy a végeredmény biztosan tökéletes legyen.

 

A kabáttisztítás legfontosabb alapelvei 

  • Mindig nézd meg a télikabáton található címkét a mosásra vonatkozó információkért, és tartsd be az itt szereplő utasításokat. Míg a műszálas vagy pamut kabátokat viszonylag könnyű ápolni, a gyapjú-, a toll- vagy a pufikabátok több törődést igényelnek. Ha kétségeid vannak, érdemes elvinni a kabátodat egy profi tisztítóba. 
  • Kezeld elő a foltokat folteltávolítóval, majd hagyd 10 percig hatni az szert, mielőtt nedves ruhával letörlöd a szennyeződéseket. 
  • Húzd be a cipzárokat, és zárd be a gombokat, hogy megakadályozd az esetleges sérüléseket a kabát anyagában. 

 

A télikabát mosása a legnépszerűbb alapanyagok esetén 

A megfelelő praktikák segítségével minden kabátod tökéletes marad mosás után, anélkül, hogy összezsugorodna, kifakulna vagy tönkremenne. Lássuk, mi az eljárás a különböző anyagokból készült kabátok esetén. 

 

A gyapjúkabát mosása 

  • Ha gyapjúkabátod van, különös gondossággal kell eljárnod. Először is fontos tudni, hogy a gyapjúkabátokat nem kell olyan gyakran mosni. Általában elég, ha néhány órán át a friss levegőn hagyod kiszellőzni. A por és a durva szennyeződések eltávolításában segíthet egy alapos átkefélés is. 
  • Ha eljött az idő a tisztításhoz, csak a mosógép gyapjúprogramjával, maximum 30 fokon szabad kimosni. A legjobb, ha speciális, kifejezetten gyapjúhoz és kényes anyaghoz kifejlesztett gyapjúmosószert használsz, mint amilyan a Perwoll Renew Wool finommosószer
  • Semmiképpen ne használj öblítőt, mert az hosszú távon károsítja a gyapjút, és rugalmatlanná teszi. 
  • A gyapjúkabátot csak a legalacsonyabb fokozaton (legfeljebb 400 fordulat/perc) szabad centrifugázni! 
  • Semmilyen körülmények között ne tedd a gyapjúkabátot a szárítógépbe! Ehelyett a mosás után húzd formára a kabátot, majd fektetve hagyd a levegőn megszáradni, előtte pedig törölköző segítségével itasd fel a felesleges vizet. 

 

A steppelt kabát mosása 

Ha a kabátod szintetikus poliészter béléssel rendelkezik, adj a mosógéphez megfelelő mennyiségű kímélő mosószert. A puffidzsekik töltete és bevonata érzékeny a durva vegyi anyagokra, ezért fontos, hogy a megfelelő mosószert használd, például a Sansin folyékony mosószereit. 

 

A vízálló kabát mosása 

A vízlepergető kabátok, síkabátok mosása kapcsán fontos, hogy mindig hideg vízben, kímélő, környezetbarát mosószerrel történjen a tisztítás, például a Herbow folyékony mosószereivel, hogy minél kevésbé sérüljön az impregnált anyag. Soha ne tedd ezeket a kabátokat a szárítógépbe, és tartsd őket távol a magas hőtől is. 

 

A tollkabát mosása 

A pehelykabát mosásakor az első lépés az kell, hogy legyen, hogy ellenőrzöd a mosási címkét. Ha a mosás tilos, akkor vidd el a kabátot inkább a tisztítóba. Ha a mosás megengedett, akkor válassz kímélő mosási programot, és használj az anyagnak megfelelő kímélő mosószert, például mosódiót, mosótojást. A mosáshoz elegendőnek kell lennie a 30 foknak, a centrifugáláshoz pedig a legalacsonyabb fokozatot (legfeljebb 400 fordulat/perc) használd. 

Mivel a normál mosószerek összetevői lebontják a fehérjéket, nem alkalmasak a pehelykabátok tisztítására és ápolására, hiszen a toll, akárcsak a haj, keratint tartalmaz, ami fehérjéből és aminosavakból áll. A speciális mosószerek megvédik a tollakat a mosógépben történő mosás során, és megakadályozzák az összecsomósodott kabátbélés kialakulását. Fontos, hogy itt sem nem szabad öblítőszert használni. 

 

A téli kabát mosása az anyagtól és a béléstől függ.

 

Környezetbarát mosószerek és tisztítószerek az ecofamily-től 

A télikabát mosása során ügyelni kell a megfelelő mosószer használatára, amiben az ecofamily segítségedre lesz, hiszen választékunkban számos kímélő, gyengéd mosószert találhatsz. Rendeld meg kedvenc termékeidet otthonod kényelméből webshopunkban könnyen és gyorsan, vagy látogass el üzleteink egyikébe! 

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár