• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
tippek farsangra

Itt a farsang! Jelmezeket elő!

Ha farsangi jelmezről van szó, a lehetőségek száma végtelen – csak a fantázia és a kézügyességünk szabhat határt.

 

A gyerekek számára a farsang nagyon izgalmas esemény: végre belebújhatnak más bőrébe! Hagyjuk, hogy maguk dönthessenek – persze ha kivitelezhető, amit elképzeltek –, hiszen a jelmezválasztásban a gyerekünk vágyai is megjelenhetnek. Szakértők azt ajánlják, beszélgessünk is arról, miért az adott jelmezt választotta, és találjuk ki együtt, hogyan készüljön el!

Vannak, akik a vágyaiknak szeretnének teret engedni, és királylányok, varázslók lesznek, míg más gyerekek a félelmeik leküzdéséhez használják a szerepcserét – tudtukon kívül. Így lesznek például orvosok, sárkányok vagy boszorkányok. Ha ezeknek teret adunk, azzal olyan feszültségektől szabadulhatnak meg, amiket szavakkal nem tudnak megfogalmazni.

Persze szülőként nagy kérdés, hogyan öltsünk testet ezeknek a vágyaknak és elképzeléseknek! A jelmezkölcsönző sem ördögtől való, de ha van rá lehetőségünk, inkább saját kezűleg készítsük el a jelmezt. A gyerekek is szívesen vesznek részt a kézműveskedésben, és az sem elhanyagolható szempont, hogy ha folyamatában látják a munkát, sokkal jobban értékelik a befektetett energiát – mind a maguk, mind a mi részünkről.

Cikkünkben mi is adunk pár tippet!

 

Orvos

A legtöbb gyerekszobában található orvosi táska, így ez a jelmez nem igényel különösebb erőfeszítést – egy fehér ing, sztetoszkóp és a játék táska segítségével máris előttünk áll a kis doktor!

 

Pillangó

A pillangó nagyon hálás jelmez: kartonpapírból könnyedén elkészíthetjük a szárnyakat, amiket aztán együtt ki is színezhetünk, vagy ragaszthatunk rá színes papírokat, és dekorálhatjuk csillámfestékkel is. Egy hajpántra erősítsük a csápokat egy erősebb drót segítségével! Még izgalmasabbá tehetjük a hatást, ha az arcfestéket is bevetjük!

 

Királylány, királyfi

Ezek a jelmezek is könnyen kivitelezhetők. Előkerülhetnek a legszebb ruhák a szerkényből, a koronát pedig készítsük el kartonpapírból vagy rajzlapból!

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár