A házi ravioli egy kicsit több előkészületet igényel, mint egy gyorsrizs, de a befektetett energia megtérül, hiszen egy isteni étel kerül az asztalra! Olvass tovább a receptért!
Hozzávalók
A tésztához:
300 g búzaliszt
3 db felvert tojás
0,5 dl víz + a tészta megkenéséhez
A töltelékhez:
250 g barna csiperke
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
250 g ricotta
A paradicsommártáshoz:
1 fej lila hagyma
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
4-500 g paradicsompüré
só
bors
bazsalikom
oregánó
tejszín
A tészta kifőzéséhez:
4 l víz
2 tk. só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, fél órán át pihentetjük.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, olívaolajon pirítani kezdjük. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a ricottát.
A lila hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, olívaolajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsit később a paradicsompürét, a fűszereket. Ízlés szerint tejszínnel krémesítjük.
A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, körülbelül 10-12 centiméter szélesre sodorjuk, hosszában félbevágjuk. Az egyik tésztacsíkra 5 centiméterenként egy-egy teáskanálnyit halmozunk a töltelékből. A halmok körül ecsettel megkenjük vízzel a tésztát, majd ráfektetjük a másik tésztacsíkot. A vizezett részeken összenyomkodjuk, majd derelyevágóval négyzetekre vágjuk a „szalagot” úgy, hogy mindegyik közepén egy-egy töltelékbatyu legyen. A raviolikat forrásban lévő sós vízben néhány perc alatt készre főzzük, paradicsomszósszal tálaljuk.