Gasztroszakértőnk, Roberto Favaro egy különleges spagettireceptet oszt meg velünk, amit szabadban, csodálatos környezetben készített el.
Akik követik YouTube vagy Facebook-oldalunkat, azoknak nem kell bemutatnunk kreatív gasztroszakértőnket, Robertót, aki időről időre elkápráztat minket receptjeivel. Roberto gyerekkora óta rajong a főzésért, kedvenc fogásainak elkészítését családtagjaitól leste el: náluk mindenki főzött, nők és férfiak egyaránt. Olaszországban a családi élet központja a konyha, ahol mindenki összegyűlik, nemcsak főzni és enni, hanem beszélgetni is. Roberto lassan húsz éve Magyarországon él, jól ismeri – és nagyon szereti – a magyar konyhát, de az továbbra sem kérdés, melyik a kedvenc helyisége a lakásban.
A nyár azonban őt is megihlette, és festői környezetben, a Szent-György-hegy lábánál készítette el grillezett vagy épp bográcsos receptjeit. Ezúttal egy olyan receptet hozott, aminek karakteres ízét a grillezett paprika, valamint az ínycsiklandó mentapesztó adja.
https://youtu.be/ChNULkV_6V4
Mentapesztós spagetti grillezett paprikával
Hozzávalók
3 db kaliforniai paprika
1 csomag spagetti
Pesztó:
1 csokor fodormenta
1 csokor bazsalikom
2 db fokhagyma
kis csomag natúr kesudió
olívaolaj
5 dkg parmezán sajt
néhány szem apró jég
só
bors
A paprikákat grillezzük. Turmixoljuk össze a mentát, bazsalikomot, fokhagymát, egy löttyintés olívaolajat, parmezán sajtot és a jeget. Ha a paprika megsült, vegyük ki a belsejét és húzzuk le a héját, majd vágjuk csíkokra. Serpenyőben melegítsünk egy kevés olívaolajat (közben a vizet tegyük fel forralni), a paprikát tegyük a forró olajba, majd sózzuk, borsozzuk. A forró vízbe tegyünk sót és 6-7 percig főzzük a spagettit. Amikor leszűrtük a tésztát, tegyük egy serpenyőbe és adjunk hozzá egy kevés főzővizet. Öntsük rá a fonnyasztott paprika levét és a pesztót, majd a paprikát. Keverjük meg és öntsünk rá egy kevés olívaolajat. Tálaláskor tegyünk rá egy nagyobb darab paprikát, szórjuk meg parmezán sajttal, borssal.