• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
A hajformázás otthon nem ördöngösség, csak a megfelelő termékeket kell hozzá választani.

Hajformázás otthon: tippek a mutatós fürtökért

Hajvágás után is szeretnéd megőrizni frizurád szépségét? Adunk pár tippet, hogy a hajformázás otthon is könnyedén és gyorsan menjen.

Soha nem volt még ennyire változatos a hajtrendek világa, mint manapság. Nőknél az elegánsan formázott hajaktól kezdve a vagány bob-variációkig és az extra volumenű copfokig bármi jól mutathat, míg a férfiaknál a sportos változatok vagy a különböző hosszúságú göndör fürtök éppúgy trendik lehetnek. Fodrászolás után persze minden frizura tökéletesen áll, de a mi a helyzet, ha magadnak szeretnéd elkészíteni a kívánt hajstílust? Adunk pár tippet, hogy a hajformázás otthon is könnyedén és gyorsan menjen.

Hajformázás otthon nőknek: mit érdemes használni?

Sleek Look, 60-as évek stílusában készült copf vagy egy vagány frufru? A lehetőségek tárháza végtelen! Ráadásul a megfelelő hajformázó eszközök és termékek segítségével könnyedén összehozhatod bármelyik álomfrizurát.

  • Hajlakkok. Ezek a klasszikusok különböző intenzitásban kaphatóak, tartóssá teszik a frizurát és fényt adnak a hajkoronának. Különösen alkalmasak tupírozáshoz, de érdemes velük csínján bánni, mert ha túl sokat használsz belőlük, művinek hathat a frizurád.
  • Hajzselék, waxok. A hajwax struktúrát ad a rövid és középhosszú hajnak, így alkalmi megjelenést eredményez. A haj formázható marad ugyan, de a wax nem fésülhető ki, csak mosással távolítható el. A gél kiemeli az egyes szálakat és úgynevezett Wet Look, vagyis vizes hatást biztosít.
  • Hajhabok. A hajhabot a hajszárítás előtt kell felvinni a hajra a stabil formázás érdekében. Mivel filmszerűen borítja be az egyes hajszálakat, véd a hő ellen is, és nagyobb volument ad.

A hajtőemelő spray nagyobb volument ad a hajadnak.

A hajhab és a hajzselé használata

A hajhab nemcsak nedves, hanem száraz hajra is használható. Ügyelj arra, hogy a megfelelő mennyiséget használd: a kevesebb több. Általában már egy diónyi adag is elegendő, főleg, ha vékonyszálú a hajad, mivel ilyen esetekben a hajhab elnehezítheti a fürtjeidet. 

Tipp: A hajtövekre ne kenj habot, mivel ettől kócos lehet a végeredmény, amit biztos nem szeretnél. Használj a felvitel után ritka fogú fésűt a kíméletes eldolgozásért. A hajszárításnál a legjobb, ha lehajtod a fejed, és alulról felfelé fújod a levegőt a hajadra az extra volumen érdekében.

Női és férfi hajformázás zselével: rövid haj formázása otthon

A hajzselé különösen alkalmas rövid hajhosszhoz, legyen szó akár férfi vagy női frizuráról. Válassz olyan hajzselét, amely a kívánt tartást és hatást nyújtja. 

  • Végy egy kis mennyiségű zselét a tenyeredbe, majd dörzsöld szét úgy, hogy egyenletesen terüljön el a tenyeredben. 
  • Óvatosan dolgozd bele a hajadba, a haj tövénél kezdve, és haladj lefelé a haj teljes hosszán.
  • Használd az ujjaidat vagy egy fésűt, hogy a zselé segítségével a kívánt irányba és formára egyengesd a frizurádat.
  • Ha szeretnél némi extra térfogatot, emeld meg a hajtöveket, amikor a zselével dolgozol, így a hajad dúsabbnak tűnhet.

A hajwax használata egyszerűen és gyorsan

A haj wax férfi változatban is használható hajformázáshoz.

A hajformázó wax használata intenzív tartást biztosíthat, akárcsak a hajzselé, így mindkettő ideális hajformázó rövid hajra. A gél és a wax közötti különbség a rugalmasságban rejlik: míg a hajzselé nagyon gyorsan megszilárdul, és utána alig lehet változtatni rajta, addig a hajwax később is formázható marad. Ideális, ha szeretsz rugalmas maradni, és egy hosszú nap után este még szeretnéd átalakítani a frizurádat anélkül, hogy hajat kellene mosnod. Mivel a viaszos anyag a hajat is elnehezíti, nem szabad vékonyszálú hajon használni. 

Tipp: A wax a töredezett hajvégek elfedésére is használható. Egyszerűen oszlass el egy kevéske terméket a hajvégeken, és már be is fejeződött a mentőakció.

Hajgöndörítés házilag - a férfiaknak is jól állnak a hullámok

Férfi haj göndörítés otthon hajformázó spray segítségével.

Vannak, akik esküsznek a természetes hajgöndörítő szerek használatára, mint amilyen a lenmagzselé, míg mások a szimla hajcsavarók vagy a hajgöndörítő szivacsok mellett teszik le a voksukat. Fontos, hogy bánj óvatosan a hajaddal, és ne okozz kárt benne, így ha hajsütővasat használsz, ne feledkezz meg a hajvédelmet nyújtó termékekről, mint amilyen például a Syoss Keratin Heat hővédő hajformázó spray. Emellett tartsd szem előtt, hogy a hajad struktúrája és típusa is befolyásolhatja, mennyire maradnak meg a göndör fürtök. 

A hajformázó spray-k hosszú ideig formában tartják a fürtjeidet, hiszen nincs is rosszabb, mint a rövid idő után petyhüdten lógó loknik. A férfi göndör haj készítése otthon ugyanolyan könnyen kivitelezhető, mint a nők esetében, csak egy jó fodrász kell hozzá, aki előzetesen a megfelelő fazonra vágja a fürtöket.

A hajformázás gyerekjáték az EcoFamily termékeivel

A hajformázás akár önfeledt szórakozás is lehet, ha minőségi termékeket használsz hozzá. Rendelj az EcoFamily hatalmas választékából webshopunkban könnyen és gyorsan, vagy látogass el üzleteink egyikébe, és találd meg a stílusodnak és igényeidnek megfelelő készítményeket.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár