• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
gyorsan elkészíthető ünnepi nasik

Gyors vendégváró finomságok

Ha az ünnepek során jönnek-mennek a vendégek, készüljünk könnyen elkészíthető falatokkal és finom italokkal!

 

A karácsonyi szünet az együttlétről, a vendégségekről – és a pihenésről szól. Tartsunk talonban olyan recepteket, amik pillanatok alatt elkészülnek! Mutatunk két előételt és egy igazi, ünnepi koktélt, amikkel biztosan elkápráztatod a vendégeket.

 

Csavart-pesztós rudacskák

A leveles tészta igazi jolly joker a konyhában: sós és édes finomságok is készülhetnek belőle. Ez a pesztós rudacska pillanatok alatt kész, cserébe viszont nagyon finom!

 

Hozzávalók:

  • 2 lap leveles tészta
  • 1 üveg zöld pesztó
  • 2 ek. parmezán sajt
  • Marinara szósz (elhagyható)

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő.

Az egyik lap leveles tésztát kenjük meg pesztóval, szórjuk meg parmezánnal. Fedjük be a másik lap tésztával. A hosszabbik oldal mentén vágjuk félbe, majd egy éles késsel vágjunk kb. 2 cm-es csíkokat.

Csavarjuk meg őket, nyomkodjuk le a végeiket, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. 12-15 perc alatt süssük őket aranybarnára. Kínáljuk magában vagy Marinara szósszal.

 

 

Paradicsomos-mozzarellás nyársak

A megszokott zöldségtálak helyett készítsünk nyársakat! Nagyon mutatós, ráadásul a gyerekeket is bevonhatjuk a tűzdelésbe.

 

Hozzávalók 12 nyárshoz:

  • 24 db koktélparadicsom
  • 12 db mini mozzarella
  • 24 friss bazsalikomlevél
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 tk. balzsamecet

 

Elkészítés:

A nyársakra fűzzük fel a hozzávalókat! Minden nyársra 2 paradicsom, 2 bazsalikomlevél és 1 mozzarellagolyó kerüljön. Fektessük őket kínálótálra, locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel.

 

 

Mandarin-martini

Az ünnepek egyik fénypontja lesz ez a koktél, amit a vendégeid is imádni fognak!

 

Hozzávalók:

  • 6 mandarin leve, 2 mandarin a díszítéshez
  • 100 ml vodka
  • 100 ml narancslikőr
  • 1 üveg hűtött prosecco

 

Elkészítés:

A martinis- vagy pezsgőspoharakat tegyük be a fagyasztóba. Keverjük össze a mandarinlevet, a vodkát és a narancslikőrt egy kancsóban, majd hűtsük legalább egy órán keresztül. A két mandarint szeleteljük vékonyra a díszítéshez.

A fagyasztóból kivett poharakba tegyünk egy-egy mandarinszeletet, töltsük őket félig az alkoholos keverékkel, majd öntsük fel pezsgővel.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár