Egy igazi finomság, amit napokkal hamarabb elkészíthetsz, sőt akár ajándékba is adhatod!
Saját készítésű kekszeket ajándékozni mindig jó ötlet: a meglepetést felértékeli az, hogy magunk sütöttük – esetleg gyerekekkel –, és egy ízléses dobozba csomagolva nagyon mutatós is.
Ez a gesztenyés-csokis keksz magában hordozza az ünnep ízeit, lepd meg vele szeretteidet!
Gesztenyés-csokis keksz
Hozzávalók:
A mázhoz:
Elkészítés:
Habverővel keverjük habosra a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot.
Egyenként keverjük hozzá a tojásokat, valamint a rumot.
Reszeljük le a gesztenyét és több adagban keverjük bele azt is.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval, majd keverés közben szitáljuk a tálba.
Tegyük a hűtőbe a masszát fél órára, hogy formázható legyen.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Formázzunk a tésztából golyókat, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Hagyjunk helyet közöttük, mert szét fognak terülni.
Több adagban, adagonként kb. 15 perc alatt süssük készre a kekszeket. Akkor van kész, ha egy kis színt kap a keksz széle. Hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett olvasszuk össze a csokoládét és a vajat. A keksz felét mártsuk a csokoládéba, majd hagyjuk megdermedni, ezután fogyasztható vagy akár ajándékként csomagolható.