Izgalmas ízek és pikáns sztori: így készül a tonhalas fusilli puttanesca módra!

Fussili tészta puttanesca módra

Izgalmas ízek és pikáns sztori: így készül a tonhalas fusilli puttanesca Robi módra

Hozzávalók:

3 evőkanálnyi kapribogyó (3x kiöblítve)

100-150 g fekete olajbogyó

chili paprika ízlés szerint

olíva olaj

2 konzerv hámozott paradicsom vagy paradicsom szósz

3-4 gerezd fokhagyma

300 g tonhal (3-4 konzerv)

3-4 db szardella

petrezselyem

Ecco la pasta fusilli tészta

 

Felaprítjuk a fokhagymát (belsejét eltávolítjuk), a kapri bogyót, a petrezselymet és a chili paprikát (a magokat eltávolítjuk), az olajbogyót pedig karikákra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon chili paprikát és fokhagymát pirítunk majd hozzáadjuk a kapribogyót és a szardella filét. Picit kevergetjük, amíg elolvad a szardella, majd hozzáadjuk a tonhalat. Néhány percig pirítjuk, majd beleöntjük a paradicsomszószt és kis kavargatás után hozzáöntjük az olajbogyót és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és kb 10 percet főzzük még. Közben feltesszük a tészta vizét főni, amikor felforrt, beletesszük a tésztát. Ez 6-8 percig főzzük a vízben, mielőtt leszűrjük, kiveszünk 1-2 deci főzővizet. A tésztát hozzákeverjük a Puttanesca szószhoz, 2 percig jól összeforgatjuk őket és végül tálaljuk friss petrezselyemmel a tetején. Díszíthetjük parmezánnal.