Izgalmas ízek és pikáns sztori: így készül a tonhalas fusilli puttanesca Robi módra
Hozzávalók:
3 evőkanálnyi kapribogyó (3x kiöblítve)
100-150 g fekete olajbogyó
chili paprika ízlés szerint
olíva olaj
2 konzerv hámozott paradicsom vagy paradicsom szósz
3-4 gerezd fokhagyma
300 g tonhal (3-4 konzerv)
3-4 db szardella
petrezselyem
Ecco la pasta fusilli tészta
Felaprítjuk a fokhagymát (belsejét eltávolítjuk), a kapri bogyót, a petrezselymet és a chili paprikát (a magokat eltávolítjuk), az olajbogyót pedig karikákra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon chili paprikát és fokhagymát pirítunk majd hozzáadjuk a kapribogyót és a szardella filét. Picit kevergetjük, amíg elolvad a szardella, majd hozzáadjuk a tonhalat. Néhány percig pirítjuk, majd beleöntjük a paradicsomszószt és kis kavargatás után hozzáöntjük az olajbogyót és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és kb 10 percet főzzük még. Közben feltesszük a tészta vizét főni, amikor felforrt, beletesszük a tésztát. Ez 6-8 percig főzzük a vízben, mielőtt leszűrjük, kiveszünk 1-2 deci főzővizet. A tésztát hozzákeverjük a Puttanesca szószhoz, 2 percig jól összeforgatjuk őket és végül tálaljuk friss petrezselyemmel a tetején. Díszíthetjük parmezánnal.