• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 30 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Akció
Kedvencek
Kosár
tonhalas fusilli puttanesca

Fussili tészta puttanesca módra

Izgalmas ízek és pikáns sztori: így készül a tonhalas fusilli puttanesca Robi módra

Hozzávalók:

3 evőkanálnyi kapribogyó (3x kiöblítve)

100-150 g fekete olajbogyó

chili paprika ízlés szerint

olíva olaj

2 konzerv hámozott paradicsom vagy paradicsom szósz

3-4 gerezd fokhagyma

300 g tonhal: 3-4 halkonzerv

3-4 db szardella

petrezselyem

Ecco la pasta fusilli tészta

 

Felaprítjuk a fokhagymát (belsejét eltávolítjuk), a kapri bogyót, a petrezselymet és a chili paprikát (a magokat eltávolítjuk), az olajbogyót pedig karikákra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon chili paprikát és fokhagymát pirítunk majd hozzáadjuk a kapribogyót és a szardella filét. Picit kevergetjük, amíg elolvad a szardella, majd hozzáadjuk a tonhalat. Néhány percig pirítjuk, majd beleöntjük a paradicsomszószt és kis kavargatás után hozzáöntjük az olajbogyót és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és kb 10 percet főzzük még. Közben feltesszük a tészta vizét főni, amikor felforrt, beletesszük a tésztát. Ez 6-8 percig főzzük a vízben, mielőtt leszűrjük, kiveszünk 1-2 deci főzővizet. A tésztát hozzákeverjük a Puttanesca szószhoz, 2 percig jól összeforgatjuk őket és végül tálaljuk friss petrezselyemmel a tetején. Díszíthetjük parmezánnal.

További tésztás receptekért olvass tovább cikkeink között:

Üzletek
Kosár