Az ősz a gyönyörű színek évszakja. Ne csak a fák sárguló leveleiben gyönyörködjünk: varázsoljunk szép színeket a tányérunkra is!
Az alábbi sütőtökkrémlevest egyszerű elkészíteni, és amellett, hogy finom ízekkel ajándékoz meg, a tápanyagtartalma is magas.
Hozzávalók:
2 ek. olívaolaj
2 vöröshagyma apróra vágva
kb. 1 kg sütőtök
700 ml alaplé
150 ml tejszín
A krutonhoz:
2 ek. olívaolaj
4 szelet teljes kiőrlésű magvas kenyér felkockázva (héj nélkül)
hámozott tökmag
Elkészítés:
Ha nem szeretnéd a nyers sütőtököt apróra felvágni, akkor a szokásos módon süsd meg a sütőben! Ezalatt a hagymát dinszteld meg az olajon, majd add hozzá a már megsült tököt. Öntsd fel az alaplével, ízesítsd sóval, fehérborssal, majd főzd 10 percig. Vedd le a tűzről, botmixer segítségével turmixold krémesre, majd a tejszínt hozzáadva főzd ismét pár percig.
A kenyérkockákat pirítsd meg az olívaolajon, a tökmagot pedig száraz serpenyőben. Tálaláskor szórd mindkettőt a levesre!