• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Főzzünk színesen!

Főzzünk színesen!

Az ősz a gyönyörű színek évszakja. Ne csak a fák sárguló leveleiben gyönyörködjünk: varázsoljunk szép színeket a tányérunkra is!

Az alábbi sütőtökkrémlevest egyszerű elkészíteni, és amellett, hogy finom ízekkel ajándékoz meg, a tápanyagtartalma is magas.

 

Hozzávalók:

 

2 ek. olívaolaj

2 vöröshagyma apróra vágva

kb. 1 kg sütőtök

700 ml alaplé

150 ml tejszín

 

A krutonhoz:

 

2 ek. olívaolaj

4 szelet teljes kiőrlésű magvas kenyér felkockázva (héj nélkül)

hámozott tökmag

 

Elkészítés:

 

Ha nem szeretnéd a nyers sütőtököt apróra felvágni, akkor a szokásos módon süsd meg a sütőben! Ezalatt a hagymát dinszteld meg az olajon, majd add hozzá a már megsült tököt. Öntsd fel az alaplével, ízesítsd sóval, fehérborssal, majd főzd 10 percig. Vedd le a tűzről, botmixer segítségével turmixold krémesre, majd a tejszínt hozzáadva főzd ismét pár percig.

A kenyérkockákat pirítsd meg az olívaolajon, a tökmagot pedig száraz serpenyőben. Tálaláskor szórd mindkettőt a levesre!

 

Termékek
Üzletkereső
Kosár