• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
fogszuvasodás megelőzése elmex fogkrémmel

A fogszuvasodás korszerű megelőzése

A fogszuvasodás nem csak kellemetlen esztétikai probléma, azon kívül fájdalmassá is válhat, más betegségek előidézője is lehet. A fogak elvesztésével az ételt sem tudjuk rendesen megrágni, így jobban leterheljük az emésztőrendszert.

 

A fogszuvasodás kialakulásában nagy szerepe van az elfogyasztott táplálék minőségének, a szájban lévő baktériumoknak, valamint genetikai adottságainknak. A nyál alapvetően lúgos kémhatású, a fogak ebben a közegben maradnak egészségesek.

A fogainkon képződő lepedék jó táptalaj a baktériumoknak, melyek – különösen a szénhidrátok lebontása során – savat termelnek, és ezzel jelentősen károsítják a fogzománcot.

 

Fogunk külső felszíne testünk legkeményebb szövete, de a savaknak segítség nélkül nem tud ellenállni. Kioldódnak belőle az ásványi anyagok, elvékonyodik, sérülékennyé válik; repedések, törések, lyukak keletkeznek rajta. Nem tudja megvédeni az alatta található fogállományt és fogbelet, ahol a fogat tápláló erek futnak és az idegek, amelyek ingereket továbbítanak az idegi központok felé. Kezdetben apró, matt fehér foltok keletkeznek a fogzománcon, ilyenkor még fluoridos fogkrém használatával és megfelelő fogmosási technikával a folyamat visszafordítható.

A fogkrémben található fluorid a nyál kálciumtartalmának segítségével egy kálciumfluorid védőréteget hoz létre a fogzománcon, így a kálcium vissza tud épülni a fogba. Ha mélyebbre hat a károsodás, barna foltokat és üregeket láthatunk fogainkon, megjelenik a fogérzékenység, fájdalom és a kellemetlen gyulladásos tünetek. Az elhanyagolt, szuvas fog a hidegre vagy melegre érzékeny lehet.

A magyarok közel 90%-a azt állítja, hogy legalább az alapvető ismeretekkel rendelkezik a fogszuvasodás megelőzéséről, mégis a magyarországi felmérési adatok szerint a 6 éves gyerekek csak 41%- ának egészségesek a fogai, a 12 éves gyerekek 2-3 maradó foga már szuvas. A helyes fogmosás két percig tart. Mérd meg, meddig tart, amíg minden fogadat alaposan megmosod! Ha egy picivel több figyelmet szentelnénk a fogainkra, javíthatnánk azon a szomorú statisztikán, hogy a 65-74 éves magyarok 26%- a fogatlan.

 

Ismerd meg az elmex® fogszuvasodás elleni termékcsaládját!

 

elmex® fogszuvasodás elleni fogkrém

Használatával összefüggő fluoridraktárak alakulnak ki a fogak teljes felszínén, ezáltal az egész fogfelszínt védi a fogszuvasodás ellen, és védelmet nyújt a fogmosások közötti időszakra is. Alkalmazása javasolt 6 éves kor felett a fogak napi tisztítására és szuvasodás elleni védelmére.

 

elmex® Anti-Caries Professional fogkrém

Leghatékonyabb fogszuvasodás elleni védelmünk. Semlegesíti a foglepedékben

található cukorsavakat, mielőtt ártanának a fogzománcnak. Fluorid- és kálciumtar-

talmával együttesen négyszer hatékonyabban építi vissza a fogak ásványianyag-

tartalmát az erős és ellenálló fogakért.*

 

elmex® fogszuvasodás elleni szájvíz

Elősegíti a fogzománc sérült részeinek remineralizációját, ezáltal hatékony védelmet nyújt a fogszuvasodás ellen. Kellemes mentolos ízű, és friss leheletet biztosít. Alkohol- és színezékanyag-mentes.

 

Fedezd fel az elmex termékeket az ecofamily kínálatában. 

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár