• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
az első kilenc hónap a babavárás időszakában

Az első kilenc hónap

A babavárás izgalmas időszak – a szépségeivel és a kellemetlenségekkel együtt.

 

Ha az ember kisbabát szeretne, az egyik legcsodálatosabb pillanat az, amikor megpillantja a pozitív tesztet. Ekkor egy nagy utazás kezdődik, amiben ugyanúgy vannak hullámvölgyek, mint hullámhegyek. Sok várandósnak az első hetek igazi kihívást jelentenek hányingerrel, rosszulléttel és folyamatos fáradtságérzéssel, ami természetes, ha belegondolunk, hogy a szervezetünkben micsoda változásoknak kell végbemenni ahhoz, hogy felkészüljön egy új élet kihordására.

A test hormonháztartása átalakul, ezzel együtt a várandós lelkében is nagy változások zajlanak: a boldogság, a várakozás mellett helyet kap az aggodalom és a féltés is. Ezek mind természetes dolgok, és lényeges, hogy legyen lehetőségünk feltöltődni testileg és lelkileg egyaránt.

Az egyik legfontosabb dolog az, hogy a szervezetet ellássuk vitaminokkal. Válasszunk olyan készítményt, amit kifejezetten ezekre a hónapokra fejlesztettek ki!

Az első hetekben külső szemmel sokszor még nem észrevehetőek a változások, a kismama azonban már érezheti az átalakulást: a feszülő melleket, húzódó izmokat kényeztessük természetes olajokkal, krémekkel, amik nemcsak nyugatnak, de rugalmassá teszik a bőrt. Amikor a has növekedésnek indul, még nagyobb szükség van a bőr védelmére: búzacsíraolajjal vagy terhességi csíkok elleni krémmel érdemes minden nap bekenni a hasat, a combot és a feneket!

Ezekkel a rutinokkal nemcsak a testünknek, hanem a lelkünknek is jót teszünk, hiszen az öngondoskodás, a test simogatása és ápolása segít elfogadni a változásokat, szépnek és életerősnek látni magunkat. Erre szükség is van, hiszen a nehezebb napokon nem könnyű arra koncentrálni, milyen csoda történik épp a testünkben – ezért ne feledjük el ezeket a „praktikákat”!

A várandósság vége felé elkezdhetjük a gáti terület felkészítését: masszírozással, gátizomtornával segíthetünk a testünknek. Persze a testmozgásról egyébként sem kell lemondanunk, hiszen – ha az állapotunk engedi – várandósság alatt is fontos, hogy mozogjunk, ami azon kívül, hogy boldogsághormont termel, fitten tart – ez pedig a szülés közben és után is meghálálja magát.

Még a várandósság alatt készüljünk fel arra is, mi történik a szülést követően! Tudjunk meg minél többet a testünk változásairól, a szoptatásról és a lelki folyamatokról is! Hiszen ahogy a várandósság, úgy a gyermekágy időszaka is emberpróbáló: a hormonháztartás újra 180 fokos fordulatot vesz, miközben a testünk próbál regenerálódni. Ebben az időszakban is legyünk türelmesek és gyengédek magunkkal, és kényeztessük testünket és lelkünket finom teákkal, krémekkel, olajokkal – amennyiben időnk engedi.


Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár