Szülőként felelősséggel tartozik gyermeke egészségéért és jóllétéért, beleértve a szájuk egészségét is. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan gondoskodjon gyermeke fogairól annak érdekében, hogy mosolyuk felnőttkorukig egészséges maradjon!

Hogyan előzze meg gyermekeinél a fogszuvasodás kialakulását?

Szülőként felelősséggel tartozik gyermeke egészségéért és jóllétéért, beleértve a szájuk egészségét is. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan gondoskodjon gyermeke fogairól annak érdekében, hogy mosolyuk felnőttkorukig egészséges maradjon!

Az Alliance for Cavity Free Future 2016. évi felmérése szerint Magyarországon a 6 éves korosztály 59%-a fogászati ellátásra szorul, továbbá a 12 éves korosztály 2-3 maradó foga már szuvas, pedig a fogszuvasodás megelőzhető.

 

Mit tehet, hogy meggátolja a gyermekeinél a rossz fogak kialakulását?

 

1. Alakítson ki jó szájápolási szokásokat! - A naponta kétszer 2 percig történő fogmosás elengedhetetlen. Annak érdekében, hogy ezt a célt következetesen elérje, próbálja a fogmosást élvezetessé tenni. Sok eszközt találhat erre online, mint például rövid meséket, amelyek kifejezetten erre a célra készültek.

2. Kezdje korán! - Mossa a baba fogait, amint az első tejfogak kibújnak!

3. Használjon fluoridos fogkrémet! - Adjon gyermekének megfelelő mennyiségű és fluorid tartalmú fogkrémet. 6 éves korig 1000 ppm, 6 éves kortól 1450 ppm fluoridtartalom ajánlott. 2-6 éves gyermekek esetén borsónyi mennyiséget, kétéves vagy annál fiatalabb gyermekek esetén rizsszemnyi mennyiséget tegyen a fogkefére a fogkrémből!

4. Ellenőrizze a fogmosást! - Kisebb gyermekeknél így tud megbizonyosodni arról, hogy a gyermeke nem nyeli le a fogkrémet, valamint megtanítani őket, hogyan kell helyesen fogat mosni.

5. Korlátozza a cukorfogyasztást! - Csökkentse az édességek, kekszek és cukros ételek fogyasztását, használjon cukormentes gyógyszereket, ha lehetséges, és fontolja meg a gyümölcsléről való lemondást vagy a vízzel történő hígítást.

6. Hat hónapos kortól térjen át a pohárra! - A jobb gyermekkori szájhigiéné érdekében a szakértők ezt javasolják, továbbá a cumisüveg használatát egy éves korban javasolt abbahagyni.

7. Fontolja meg a fluorid kezeléseket/a barázdazárást! - Ha a gyermeke fokozottan ki van téve a fogszuvasodás kockázatának, vagy ennek korai jelei mutatkoznak, javasolt lehet a fluoridtartalmú lakkokkal történő kezelés. Beszéljen fogorvosával, hogy megtudja, javasolt-e gyermeke számára ez a kezelés!

 

Aggódik a fogszuvasodás miatt? Válassza az elmex® fogszuvasodás elleni termékeit!

 

Az alapos fogápolás már a legelső fogacskák előbújásától kezdve nagyon fontos, ugyanis az egészséges tejfogak felnőttként a jó maradófogak alapjai. A fluoridtartalmú fogkrémek segíthetnek megelőzni gyermekénél a fogszuvasodás kialakulását, azonban fontos a megfelelő fluoridtartalom. Ezért érhetőek el a speciálisan babák és kisgyermekek számára, a szakemberek javaslatának megfelelően kifejlesztett, csökkentett fluoridtartalmú fogkrémek.

Az elmex® gyermekfogkrém speciálisan a tejfogak igényeinek megfelelően kialakított fluoridtartalma segítségével védelmet nyújt a fogszuvasodás ellen. Használata az első tejfogak megjelenésétől 6 éves korig ajánlott.

Az elmex® junior fogkrém hatékony fogszuvasodás elleni védelmet biztosít a tejfogak és az új maradófogak számára. 6-12 éves korosztály számára ajánlott.

 

A fogszuvasodás veszélye folyamatosan fennáll. Óvja meg hatékonyan fogait!

A fogszuvasodás a fogfelszínen képződő foglepedék (plakk) és a plakkban megtelepedő baktériumok anyagcsere folyamatainak eredménye. A fogszuvasodásért felelős baktériumok a cukrokból savakat képeznek, melyek hatására a fog kemény szöveteiből ásványok lépnek ki, a fogak meggyengülnek. Az aminflourid segítségével a fogzománcon kálciumraktár képződik, ami segít visszaépíteni a zománc ásványianyag tartalmát.

Az elmex® kutatásai során hatékony szájápolási termékek születnek, tudományosan bizonyított előnyökkel. A termékek magukban és egymással kombinálva is hatékony védelmet nyújtanak a fogszuvasodás ellen.

Az elmex® fogszuvasodás elleni fogkrém használatával összefüggő fluoridraktárak alakulnak ki a fogak teljes felszínén, ezáltal az egész fogfelszínt védi a fogszuvasodás ellen.

 

  elmex