• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Az őszi hidegben nincs is kellemesebb, mint egy finom meleg ital. Ehhez mutatunk egy isteni forró csokit!

Édesítsük a mindennapokat!

Az őszi hidegben nincs is kellemesebb, mint egy finom meleg ital. Ehhez mutatunk egy isteni forró csokit!

Amikor kint sötét van és hideg, vagy épp végeláthatatlanul esik az eső és fúj a szél, a legjobb, amit tehetünk, ha főzünk egy finom teát, kávét vagy forró csokoládét, és a meleg szobában élvezzük az ízeket. Erre akkor is sort keríthetünk, ha rohanásban vagyunk, és csak 10 percünk van magunkra, a lényeg, hogy tudatosítsuk ezeket a pillanatokat és kényeztessük az érzékeinket!

Azonban, ha több idő áll rendelkezésre, készítsünk forró csokoládét, és lehetőség szerint osszuk meg szeretteinkkel, hívjuk át a barátainkat! Az alábbi recept jó nagy adag: vagy két nagy bögre vagy négy kisebb csésze jön ki belőle – és cseppet sem kalóriaszegény!

Francia forró csokoládé recept

Hozzávalók:

  • másfél bögre tej
  • fél bögre tejszín
  • 2 tk. porcukor
  • fél tk. kávépor – elhagyható, de kiemeli a csokoládé ízét
  • 220 g minimum 70%-os csokoládé apróra vágva
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:

Egy közepes lábasban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a porcukrot és a kávéport. Melegítsük össze, de ne hagyjuk felforrni!

Mielőtt elkezd rotyogni, vegyük le a tűzről, és keverjük bele az apróra vágott csokoládét. Olvadásig keverjük – ha szükséges, tegyük vissza a tűzre alacsony lángon.

Forrón, tejszínhabbal és csokireszelékkel tálaljuk!

Termékek
Üzletkereső
Kosár