Az őszi hidegben nincs is kellemesebb, mint egy finom meleg ital. Ehhez mutatunk egy isteni forró csokit!
Amikor kint sötét van és hideg, vagy épp végeláthatatlanul esik az eső és fúj a szél, a legjobb, amit tehetünk, ha főzünk egy finom teát, kávét vagy forró csokoládét, és a meleg szobában élvezzük az ízeket. Erre akkor is sort keríthetünk, ha rohanásban vagyunk, és csak 10 percünk van magunkra, a lényeg, hogy tudatosítsuk ezeket a pillanatokat és kényeztessük az érzékeinket!
Azonban, ha több idő áll rendelkezésre, készítsünk forró csokoládét, és lehetőség szerint osszuk meg szeretteinkkel, hívjuk át a barátainkat! Az alábbi recept jó nagy adag: vagy két nagy bögre vagy négy kisebb csésze jön ki belőle – és cseppet sem kalóriaszegény!
Francia forró csokoládé recept
Hozzávalók:
- másfél bögre tej
- fél bögre tejszín
- 2 tk. porcukor
- fél tk. kávépor – elhagyható, de kiemeli a csokoládé ízét
- 220 g minimum 70%-os csokoládé apróra vágva
- tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy közepes lábasban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a porcukrot és a kávéport. Melegítsük össze, de ne hagyjuk felforrni!
Mielőtt elkezd rotyogni, vegyük le a tűzről, és keverjük bele az apróra vágott csokoládét. Olvadásig keverjük – ha szükséges, tegyük vissza a tűzre alacsony lángon.
Forrón, tejszínhabbal és csokireszelékkel tálaljuk!