Miért imádják annyira az amerikaiak ezt a csőben sült sajtos tésztát? Kipróbáltuk, és mi már tudjuk!
Ecco la pasta tésztából az igazi!
Mi megfőztük, a videót megtalálod Instagram oldalunkon. Kövess minket hasonlóan jó tartalmakért!
Próbáld ki te is, íme a recept:
Ecco la pasta mac & cheese
Hozzávalók:
1 csomag Ecco la pasta szarvacska tészta
1 l tej
150 g cheddar sajt
120 g parmezán
150 g + 70 g vaj
70 g liszt
6 ek. panko morzsa
só
bors
füstölt pirospaprika
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük fel főni a tésztát. Főzzük a csomagoláson megadott ideig, majd szűrjük le.
Olvasszuk fel a vajat (150g) egy lábasban és szórjuk hozzá a lisztet, kézi habverővel kevergessük pár percig. Kevergetés mellett öntsük hozzá a tejet több adagban. Kevergessük, ameddig besűrűsödik, majd sózzuk, borsozzuk.
Keverjük hozzá a reszelt cheddar és 60 g reszelt parmezánt, majd keverjük bele a megfőtt tésztát.
Kanalazzuk át egy kivajazott hőálló edénybe.
Olvasszuk meg a vajat (70 g) és keverjük össze a maradék reszelt parmezánnal, a panko morzsával és a füstölt pirospaprikával, sózzuk, majd szórjuk a mac & cheese tetejére és tegyük a sütőbe 25-30 percre, amíg szép aranybarna és ropogós lesz a teteje. Azonnal tálaljuk.