• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 30 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Akció
Üzletem: Kiválasztás
Kedvencek
Kosár
Csőben sült tészta zöld spárgával

Csőben sült tészta zöld spárgával

Zseniális módon egyszerűsített, friss ízekben gazdag sütőben sült tészta olasz módra. Ami igazán remekké teszi, az a spárga és az ellenállhatatlanul ropogós dió.

Hozzávalók:

A besamel mártáshoz:

  • 3 ek. vaj
  • 3 ek. liszt
  • 600 ml tej
  • bors
  • szerecsendió

A zöldspárgás mártáshoz:

  • 500 g zöldspárga
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 3 dl tejszín

A tésztához:

  • víz
  • 500 g Ecco la Pasta penne tészta

A sütőtál kikenéséhez:

  • vaj

A tetejére:

  • reszelt parmezánsajt
  • durvára tört dió

 

 

Elkészítés:

A vajat egy fazékban melegíteni kezdjük, amikor felolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és egy habverővel kevergetve megpirítjuk, ezután felöntjük a tejjel és besűrítjük. Végül sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük.

A spárgát kb. 2 cm hosszúságú darabokra vágjuk, serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük és felöntjük a tejszínnel.

A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a spárgás mártáshoz keverjük.

Egy sütőtálat kivajazunk, egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát, a tetejére ráöntjük a besamel mártást és megszórjuk a parmezánnal és a dióval. 170 fokra előmelegített sütőben,  légkeveréssel aranybarnára sütjük.

Üzletek
Kosár