• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Csőben sült tészta zöld spárgával

Csőben sült tészta zöld spárgával

Zseniális módon egyszerűsített, friss ízekben gazdag sütőben sült tészta olasz módra. Ami igazán remekké teszi, az a spárga és az ellenállhatatlanul ropogós dió.

Hozzávalók:

A besamel mártáshoz:

  • 3 ek. vaj
  • 3 ek. liszt
  • 600 ml tej
  • bors
  • szerecsendió

A zöldspárgás mártáshoz:

  • 500 g zöldspárga
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 3 dl tejszín

A tésztához:

  • víz
  • 500 g Ecco la Pasta penne tészta

A sütőtál kikenéséhez:

  • vaj

A tetejére:

  • reszelt parmezánsajt
  • durvára tört dió

 

 

Elkészítés:

A vajat egy fazékban melegíteni kezdjük, amikor felolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és egy habverővel kevergetve megpirítjuk, ezután felöntjük a tejjel és besűrítjük. Végül sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük.

A spárgát kb. 2 cm hosszúságú darabokra vágjuk, serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük és felöntjük a tejszínnel.

A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a spárgás mártáshoz keverjük.

Egy sütőtálat kivajazunk, egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát, a tetejére ráöntjük a besamel mártást és megszórjuk a parmezánnal és a dióval. 170 fokra előmelegített sütőben,  légkeveréssel aranybarnára sütjük.

Termékek
Üzletkereső
Belépés
Kosár