Ha szeretnéd fogaid egy kicsit fehérebbé varázsolni, léteznek olyan lehetőségek, amelyek segíthetnek  ebben.

Az igazán fehér mosoly varázslatos!

A fogak színe természetes módon egyénenként változó. Azonban, ha szeretnéd fogaid egy kicsit fehérebbé varázsolni, léteznek olyan lehetőségek, amelyek segíthetnek  ebben. A fogak számos, gyakran tőlünk független okok miatt besárgulhatnak, és felületi vagy mélyebb elszíneződések alakulhatnak ki. A fogak besárgulását akár elszíneződés, akár valami más okozza, néhány, kifejezetten erre a célra kifejlesztett fogkrém segíthet a fogak fehérítésében.

Mitől sárgulnak be a fogak?

Míg a kávé, bor és dohánytermékek a fogelszíneződés fő okai, a fogaink akkor is sárgának tűnhetnek, ha a fogzománcunk túl vékony. A fogzománc a fogkoronát borító fehér, kemény fogszövet, a sárga színű dentin pedig a fogzománc alatt helyezkedik el. Ha a fogzománcunk vastag, a fogaink fehérek. Ha a fogzománc vékony, a dentin színe átlátszik ezen és a fogak sárgának tűnnek. Az egyik oka ennek a savas ételek és italok (édességek, narancslé vagy savas üdítőitalok) fogyasztása, amelyek megmarják a fogzománcot. Ha tartózkodunk a dohánytermékek, üdítőitalok és a kávé fogyasztásától, megelőzhetjük a fogak besárgulását. Ellenkező esetben rá kell szoktatnunk magunkat arra, hogy a sötét színű italokat szívószállal igyuk meg. A fogerózió csökkentése érdekében a savas italok fogyasztását követően igyon vizet!

 

Mit tehetünk a fogak besárgulása ellen?

Az elszíneződések ellen és a fogzománc színének fehérítésére egyszerű és olcsó megoldást nyújtanak a széles körben elérhető, recept nélkül kapható fogfehérítő termékek. Egyéb módjai a fogfehérítésnek a szájvizek vagy a fogfehérítő sínnel történő fogfehérítés. Léteznek speciális fogkrémek is, amelyek kíméletesen fehérítik a fogakat.

 

Fedezd fel a forradalmian új Colgate Max White Ultrát!

Új Colgate Max White Ultra fogkrém az oxigén mélyre ható erejével a 3x hatékonyabb fehérítést biztosít fogaidnak. A Colgate forradalmi fehérítő technológiájával a Colgate Max White Ultra fehérítő fogkrémek klinikailag igazoltan 3 nap alatt fehérebbé teszik fogaid!*

Nézd meg videónkat >>

colgate1

*Ételek és italok okozta elszíneződések esetén a fluorid tartalmú fogkrémekkel összehasonlítva 3 nap használat után

 

Fedezd fel a Colgate® Max White Charcoal fogkrémeket!

A Colgate® Max White Charcoal fogkrém aktív szenet és ásványi anyagokat tartalmazó, klinikailag igazolt formulájával kíméletesen tisztítja a fogakat, segít eltávolítani a felszíni elszíneződéseket és visszaállítani fogaid természetes fehérségét.

colgate2