• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
A minestrone igazi olasz klasszikus – Roberto megmutatja, hogy lesz az igazi!

Bőséges zöldségleves

A minestrone igazi olasz klasszikus – Roberto megmutatja, hogy lesz az igazi!

Hideg időben nincs is jobb egy forró levesnél, főleg, ha tele van tápláló zöldségekkel! Roberto, állandó gasztroszakértőnk az alaplevet is maga készíti, ráadásként a gyerekverziót is megmutatja, hogy azok a gyerekek is elájuljanak tőle, akik nem rajonganak a főtt zöldségekért – ahogy ő volt ezzel gyerekkorában...

Természetesen a levesbetét sem hiányozhat, ami ezúttal A mi tésztánk lúdgége lett. Hogy miért, az kiderül a videóból!

 

Zöldségalaplé:

3 szál angolzeller

2 db sárgarépa

1 db lila hagyma

2 db vöröshagyma

1,5 l víz

petrezselyem

 

A leves hozzávalói:

olívaolaj

1 db babérlevél

apróra vágott zöldségek:

1 db vöröshagyma

3 szár angolzeller

4 db sárgarépa

1 szár póréhagyma

1 fej karfiol

1 cukkini

1 doboz zöldborsó

4-5 db koktélparadicsom

bors

petrezselyem

A mi tésztánk lúdgége tészta

Aprítsuk fel a zöldségeket, majd gyenge tűzön olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd a sárgarépát, az angolzellert és a póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a babérlevelet. 5-6 percig kevergessük, majd öntsünk rá alaplét. (Bőven fedje a zöldségeket.) Forraljuk, majd adjuk hozzá a többi alaplevet. Tegyük bele a karfiolt, és 10-15 percig főzzük. Adjuk a leveshez a maradék zöldséget: a cukkinit, a borsót és a koktélparadicsomot. Főzzük még 10-15 percig. Sózzuk, borsozzuk. Gyerekeknek turmixolhatjuk.

Főzzük meg a tésztát. Tálaláskor tegyünk a tetejére aprított petrezselymet, egy kevés olívaolajat, borsot.

Termékek
Üzletkereső
Kosár