• Delivery A december 14-e éjfélig beérkezett megrendeléseket karácsonyig kiszállítjuk!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Barackos csirke bowl - Ezerízű csirkés egytálétel ínyenceknek

Barackos csirke bowl - Ezerízű csirkés egytálétel ínyenceknek

Szeretnél kicsit kilépni a keretek közül, és készíteni egy isteni csirkés ételkülönlegességet?

Nézd meg Youtube-videónkat, amiből kiderül, hogyan készül ez a barackos csirke bowl – sok-sok zöldséggel, marinált hagymával, mangós-barackos szósszal és finom fűszerekkel.

 

Barackos csirke bowl

Hozzávalók 4 személyre

 

Marinált hagyma:

  • 3 dl víz
  • 2 fej lila hagyma
  • 1,5 dl almaecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 mokkáskanál só
  • fűszerek: bors, koriandermag, római kömény

 

Hús és barackos mártás:

  • olívaolaj
  • 2 db csirkemellfilé
  • 5 dkg hideg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • mangós fűszerkeverék őrölve (szárított mangó, szárított narancshéj, kardamom, koriander, római kömény, fahéj)
  • kókuszkrém
  • étkezési keményítő
  • 3 db nektarin
  • reszelt gyömbér, lime-héj, 1 nagy teáskanál méz
  • 1 marék beáztatott mazsola

 

Quinoa:

  • 2 dl quinoamag
  • 4 dl víz
  • egy kiskanál olívaolaj
  • kurkuma, só

 

Feltétek:

  • friss koriander
  • zsülienre (vékony gyufaszálakra) vágott zöldségek: cékla, sárgarépa, angol zeller, jégcsapretek 
  • levelek: cékla zöldje, bébispenót
  • 2 főtt tojás
  • magvak: fekete szezámmag, tökmag
  • fűszerolaj (olívaolajban elkevert fűszerkeverék: fahéj, szegfűszeg, koriandermag, római kömény, görögszénamag, fekete bors, kardamommag)

 

Bekapcsoljuk a sütőt, hogy előmelegedjen 170 fokra. Elsőként a marinált hagymát készítjük el: ha felforrt a víz, belekeverjük a hozzávalókat, és ebbe a pácba áztatjuk a karikákra vágott lila hagymát. Félretesszük, és hagyjuk marinálódni a főzés végéig.

Ezután megsütjük a csirkemelleket. Egy serpenyőbe egy kis olívaolajat teszünk, majd belehelyezzük a két csirkemellet. Mindkét oldalát rövid idő alatt kérgesre sütjük, utána beletesszük a két gerezd fokhagymát és a hideg, felkockázott vajat. Sózzuk, borsozzuk, a megolvadt vajjal locsolgatjuk a húst, majd néhány perc után mehet a kis tepsibe, és kb. 15-20 percre az előmelegített sütőbe. Amíg sül a hús, elkészítjük a barackos, vagyis az “álmangó” mártást. 

Egy kis olívaolajon megpirítjuk a mangós fűszerkeveréket, majd hozzáöntünk 1 dl kókuszkrémet. Egy evőkanál étkezési keményítőt összekeverünk egy kis kókuszkrémmel. Ha már feloldódott, hozzákeverjük a meleg fűszeres szószhoz. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről. A nektarint meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáreszelünk egy kis gyömbért, 1 lime héját és egy nagy teáskanál mézet. A sűrű kókuszkrémes szószt és az ízesített barackot összeturmixoljuk.

A sütőből kivesszük az elkészült csirkemelleket, kis kockákra vágjuk és összekeverjük ezzel az összeturmixolt barackos mártással. Megszórjuk egy kevés vízbe áztatott mazsolával.

Ha kész van, megfőzzük a quinoát. Egy pici olívaolajon megpirítunk egy mokkáskanálnyi kurkumát, beletesszük a quinoamagot, és egy rövid pirítás után beleöntjük a vizet. Hozzáadunk egy mokkáskanál sót, összekeverjük, lefedjük, és addig főzzük, amíg teljesen magába szívja a vizet. 

Ezután összeállítjuk a salátatálat, vagyis bowl-t. Személyenként tálaljuk, tehát a teljes adag egynegyede kerül minden tálba. Quinoa, mellé a barackos csirke és jöhetnek a zöldségek: levelek, csíkokra vágott zöldségek, magvak, apróra vágott korianderlevél, fél főtt tojás, és ne feledkezzünk el a mostanra elkészült marinált hagymáról sem! A legvégén meglocsoljuk egy kis fűszerolajjal. Jó étvágyat!

Termékek
Üzletkereső
Kosár