Elkészítés
1. Előkészületként töltsük egy zacskóba a karamellás cukorkákat, majd egy sodrófa segítségével törjük az összeset szilánkosra. Vágjuk ketté vaníliarudat, kaparjuk ki a belsejét, majd szeleteljük fel az almát. Ejtsünk egy-egy bemetszést 2 szeleten, amiket később a pohár szélére teszünk.
2. Olvasszuk meg lassan a barnacukrot egy edényben, és keverés nélkül karamellizáljuk. Tegyük bele a 2 bemetszett almaszeletet. Vonjuk be mindkét oldalukat karamellel, majd tegyük félre a szeleteket addig, míg megdermed rajtuk a karamell.
3. Tegyük bele a fahéjrudat, a vaníliarúd magjait és magát a rudat az almalébe, majd adjuk hozzá az egészet a karamellhez. Ne keverjük kanállal, amíg a karamell nem oldódott fel! Csak lötyögtessük, forgassuk.
4. Nagyon lassú tűzön főzzük sziruppá, majd vegyük ki belőle a fahéj- és a vaníliarudat. Az almaszirupunkat töltsük ki 2 üvegpohárba.
5. Melegítsük és habosítsuk fel az Alpro Barista Zabitalt, majd óvatosan öntsük rá a szirupra a pohár peremétől 1 cm-ig.
6. Készítsük el az eszpresszókat, majd töltsük azokat óvatosan az italok közepébe. Szórjuk meg a poharak tetejét a karamellszilánkokkal, tegyük a szélükre az almakarikákat, és fogyasszuk vidáman!