• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Alpro tippek karácsonyra

Alpro tippek karácsonyra

Tudod, milyen íze van a karácsonynak? Mi szinte biztosak vagyunk benne, hogy megtaláltuk. Próbáld ki a habos, fűszeres XMAS Coffee-t Alpro Barista Zabitallal!

HOZZÁVALÓK

2 főre - 15 perc

  • 8 dl Alpro Barista Zabital

  •  1 db piros héjú alma

  •  6 dl szűrt, 100%-os almalé

  •  0,5 vaníliarúd

  •  0,5 fahéjrúd

  •  4 ek finomítatlan barnacukor

  •  5 db kemény karamellás cukorka

  •  2 adag eszpresszó

Elkészítés

1. Előkészületként töltsük egy zacskóba a karamellás cukorkákat, majd egy sodrófa segítségével törjük az összeset szilánkosra. Vágjuk ketté vaníliarudat, kaparjuk ki a belsejét, majd szeleteljük fel az almát. Ejtsünk egy-egy bemetszést 2 szeleten, amiket később a pohár szélére teszünk.

2. Olvasszuk meg lassan a barnacukrot egy edényben, és keverés nélkül karamellizáljuk. Tegyük bele a 2 bemetszett almaszeletet. Vonjuk be mindkét oldalukat karamellel, majd tegyük félre a szeleteket addig, míg megdermed rajtuk a karamell.

3. Tegyük bele a fahéjrudat, a vaníliarúd magjait és magát a rudat az almalébe, majd adjuk hozzá az egészet a karamellhez. Ne keverjük kanállal, amíg a karamell nem oldódott fel! Csak lötyögtessük, forgassuk.

4. Nagyon lassú tűzön főzzük sziruppá, majd vegyük ki belőle a fahéj- és a vaníliarudat. Az almaszirupunkat töltsük ki 2 üvegpohárba.

5. Melegítsük és habosítsuk fel az Alpro Barista Zabitalt, majd óvatosan öntsük rá a szirupra a pohár peremétől 1 cm-ig.

6. Készítsük el az eszpresszókat, majd töltsük azokat óvatosan az italok közepébe. Szórjuk meg a poharak tetejét a karamellszilánkokkal, tegyük a szélükre az almakarikákat, és fogyasszuk vidáman!

 

Termékek
Üzletkereső
Kosár