• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Szarvacska tészta krumplival, zsályás fehérboros pörkölttel

Szarvacska tészta krumplival, zsályás fehérboros pörkölttel

Hozzávalók:250 g szarvacska tészta2 db nagyobb burgonya3 db kisebb hagyma (vörös és lila vegyesen)2 gerezd fokhagyma1 db sárgarépa2 szál angol zeller3 dl fehérborzsálya, babérlevél, rozmaring, kurkumasó, borskicsi chili, de ez ízlés szerintolívaolaj400 g marhacomb felkockázvaElkészítés:Vegyünk egy magasított serpenyőt a pörkölt elkészítéséhez. Tegyünk bele egy pici olajat, a hagymát, a fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és a zellert. Pirítsuk meg, aztán sózzuk, és adjunk hozzá egy kis zsályát és egy kis friss rozmaringot meg két darab babérlevelet. Tegyünk hozzá kis fehérbort, és hagyjuk párolódni. Egy külön serpenyőben, magas tűzön, egy pici olajon pirítsuk meg a felkockázott marhahúst, sózzuk, borsozzuk. Ha megpirult, keverjük a zöldségekhez és öntsünk rá egy kis vizet. Kb egy- másfél óra alatt  közepes tűzön puhára főzzük a húst. A vizet pótoljuk, ha elpárolog. Egyforma kockára vágjuk fel a krumplit, tegyük bele sós vízbe, és főzzük meg ne teljesen puhára, majd szűrjük le. Közben bő olajban pirítsuk meg a hagymát egy serpenyőben, mikor aranyszínű, öntsünk rá egy kis fehérbort, egy csipetnyi kurkumát és pici vizet, majd pároljuk össze.  Mikor kész, magas tűzön keverjük össze a pirított kurkumás-hagymás olajjal a krumplit. Tegyük fel főni a tésztát. Nyolc percig főzzük a forró vízben. Amikor kész, vegyünk ki a főzővízből kb.1 decit, szűrjük le a tésztát, majd boritsuk rá a  kurkumás-hagymás krumplira, keverjük össze óvatosan. Tálaljuk a pörkölttel!

 

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár