250 g szarvacska tészta 2 db nagyobb burgonya 3 db kisebb hagyma (vörös és lila vegyesen) 2 gerezd fokhagyma 1 db sárgarépa 2 szál angol zeller 3 dl fehérbor zsálya, babérlevél, rozmaring, kurkuma só, bors kicsi chili, de ez ízlés szerint olívaolaj 400 g marhacomb felkockázva
Elkészítés:
Vegyünk egy magasított serpenyőt a pörkölt elkészítéséhez. Tegyünk bele egy pici olajat, a hagymát, a fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és a zellert. Pirítsuk meg, aztán sózzuk, és adjunk hozzá egy kis zsályát és egy kis friss rozmaringot meg két darab babérlevelet. Tegyünk hozzá kis fehérbort, és hagyjuk párolódni. Egy külön serpenyőben, magas tűzön, egy pici olajon pirítsuk meg a felkockázott marhahúst, sózzuk, borsozzuk. Ha megpirult, keverjük a zöldségekhez és öntsünk rá egy kis vizet. Kb egy- másfél óra alatt közepes tűzön puhára főzzük a húst. A vizet pótoljuk, ha elpárolog. Egyforma kockára vágjuk fel a krumplit, tegyük bele sós vízbe, és főzzük meg ne teljesen puhára, majd szűrjük le. Közben bő olajban pirítsuk meg a hagymát egy serpenyőben, mikor aranyszínű, öntsünk rá egy kis fehérbort, egy csipetnyi kurkumát és pici vizet, majd pároljuk össze. Mikor kész, magas tűzön keverjük össze a pirított kurkumás-hagymás olajjal a krumplit. Tegyük fel főni a tésztát. Nyolc percig főzzük a forró vízben. Amikor kész, vegyünk ki a főzővízből kb.1 decit, szűrjük le a tésztát, majd boritsuk rá a kurkumás-hagymás krumplira, keverjük össze óvatosan. Tálaljuk a pörkölttel!
Termékek
Üzletkereső
Belépés
Kosár
Maradj velünk a jövőben is!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, ajánlatainkról, kedvezményeinkről.