A fermentált élelmiszerek nagy előnye az egészségünkre gyakorolt számos jótékony hatása. Az erjedési folyamatok során a mikroorganizmusok apróbb részekre bontják az adott ételt, így lényegesen könnyebben emészthető lesz a végeredmény. A fermentáció során az ételek tápanyagtartalma is átalakul, különféle fitoösztrogének és bioflavonoidok szabadulnak fel, amiket a szervezet könnyebben tud hasznosítani. Emellett az erjesztett ételek a bélflóránk jó barátai; erősítik a belek saját mikroflóráját, a fermentáció során létrejövő szerves savak pedig táplálják a bélnyálkahártyát.
Termékjellemzők
Összetevők:
100% céklalé sós lében
Tápérték
Tápanyagok:
100 g termékben
Energia71 kJ/ 17 kcal
Zsír < 0,5 g
amelyből telített zsírsavak < 0,1 g
Szénhidrát < 2,7 g
amelyből cukrok < 0,1 g
Rost < 0,7 g
Fehérje< 0,9 g
Só < 0,65 g
*%-a a referencia beviteli értéknek egy átlagos felnőtt számára