Raktáron
Jelentős a benne lévő C-vitamin mennyisége, mely szinergiában tud működni a gingerol hatóanyaggal, így immunrendszerünk támogatására fogyasztása ajánlott különösen a megfázásos vagy meghűléses betegségek ideje alatt.
A vas felszívódását és anyagcseréjét segíti a C-vitamin, mely által a vérszegénység megelőzésében is fontos szerepe van. A benne lévő antioxidánsok szinergiában működhetnek a C-vitaminnal, erős antioxidáns hatást elérve, mely így védi a sejteket és a DNS-t az oxidatív folyamatoktól és a szabadgyököktől, valamint a szervezetet a gyulladásos és daganatos betegségek kialakulásával szemben.
Az érmozgatás központjára hatva az agyban javítja az egész szervezet vérkeringését és megelőzi a szív és érrendszeri betegségek kialakulását is, valamint vízhajtó és görcsoldó hatásai is vannak, így a méregtelenítés támogatása mellett a gyomor- és bélrendszer nyálkahártyáinak nyugtatásához, gyulladásos, görcsös állapotainak csökkentéséhez is hozzájárulhat. A légúti betegségek kezelésében, a tüdő és a hörgők gyulladásos folyamatainál, amikor is a nyákos váladék nehezen szakad fel, is segítség lehet a nyákot oldó hatása miatt.
Az ásványi anyagok közül kiemelendő a vas, kálium, magnézium, cink és foszfor tartalma, melynek az egész szervezet működéséhez szükségeltetnek, úgy mint pl. a vörösvértestek keletkezéséhez, az enzimatikus folyamatokban pl. az anyagcsere folyamatoknál, a mikrotápanyagok pl. B-vitaminok felszívódásában és hasznosulásában, valamint a belsőelválasztású mirigyek, az idegek, csontok, ízületek és porcok egészségében is.
Az aszalás a gyümölcsök és zöldségek tartósításának egy ősi módja, melynek a lényege az, hogy a frissen leszedett gyümölcsből kivonják a nedvességet. Őseink kezdetben a nap majd a tűz segítségével érték el ezt, napjainkban pedig a nagyobb mennyiségek miatt aszalógépet is használhatunk. Az eljárásnak előnye hogy a rost és ásványi anyagok túlnyomó része megmarad úgy, hogy nincs szükség tartósítószerre, mégis megtartja hónapokig, akár évekig is a minőségét, nem mellesleg sokkal intenzívebbé válik a szárított produktum íze.
A tartósság eléréséhez nagyon fontos, hogy száraz, hűvös helyen tároljuk az aszalványokat, mellyel megnövelhetjük a minőségmegőrzését, valamint elkerülhetjük a penészedést.
Tündérkert Trading K
Raktáron