• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

A natúrkozmetikumok egyre népszerűbbek, hiszen sokan szeretnénk a természetben megtalálható összetevőkkel kényeztetni bőrünket. Milyen szabályoknak kell megfelelniük ezeknek a termékeknek, és hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelőt?

A natúrkozmetikum ismérvei

A natúrkozmetikumok bőrünk természetes funkcióinak serkentését és támogatását szolgálják a természetből származó aktív összetevők (például gyógynövény-, zöldség-, gyümölcskivonatok, növényi olajok) felhasználásával. Kíméletes ápolást nyújtanak, és élénkítik a test, a lélek és a szellem harmoniáját.

Az ellenőrzött termékek nem tartalmaznak

  • szintetikus színezékeket, illatanyagokat vagy tartósítószerek (pl. parabéneket);
  • kőolajalapú összetevőket (pl. paraffinokat);
  • szilikonokat; illetve
  • genetikailag módosított anyagokat.

Természetes kozmetikumok vs biokozmetikumok

Az ellenőrzött natúrkozmetikumok alapanyagait, gyártását, csomagolását meghatározott kritériumrendszer szerint felügyeli többféle ellenőrző szervezet (például a BDIH, illetve az Ecocert). A biokozmetikumok ellenőrzését hazánkban a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft végzi, amelynek alapkövetelménye, hogy a termékben felhasznált alapanyagok 95%-ban ökológiai gazdálkodásból származzanak.

Természetes smink natúrkozmetikumokkal

A natúrkozmetikumok nemcsak az arc- és testápolásban hódítanak, de már sminkeléshez is használhatjuk ezeket a terméktípusokat úgy, hogy nem kell lemondanunk az épp aktuális trendekről sem, hiszen a dekorkozmetikumok körében is egyre inkább bővül a natúr és bio választék.

Hogyan válassz magadnak terméket?

A samponok, arckrémek, sminkek és egyéb termékek csomagolásán leolvashatod a kozmetikumok pontos összetevőit és hatóanyagait, valamint arról is tájékozódhatsz, hogy mennyire természetes és fenntartható az adott termék. Ugyanitt megtalálhatod a vonatkozó minőségi pecséteket is.

Schüssler, Natura Siberica, Dr. Organic, Weleda? Nálunk mindent megtalálsz, amire a bőröd szépségének megóvásához szükséged lehet! Válogass kozmetikumaink között üzleteinkben vagy webshopunkban, de ne feledkezz meg kedvenc háztartási termékeidről sem, hiszen az EcoFamily-nél mindent jó áron szerezhetsz be!

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár