A pezsgő az ünnepi események itala. Születésnapi események, szilveszteri ünnepségek és díjkiosztók alkalmával gyakran szerepel pezsgő az ital kínálatban. Kevésbé ismert tény a pezsgőről, hogy borszármazék, amelynek második érése a palackban megy végbe. Az érlelési folyamatok során az ital savtartalma nő, ennek köszönhető az üdítő szénsavas ízélménye. Üzleteinkben és weboldalunkon kiváló minőségű pezsgők széles választékából találhatod meg új kedvenced.
A pezsgő története Franciaország, Champagne történelmi tartományához kapcsolódik. Száraz és hűvös klíma jellemezte a területet, így gyakran előfordult, hogy a szőlő szüretet követő tavasszal fejeződött be a bor érése. A kései érés miatt a magas szénsavtartalmú bort a 17. századig selejtnek gondolták. Az első pezsgőt a 18. század elején Szent Benedek-rendi apátság pince vezetője készítette el. Több évtizeden keresztül titok övezete a pezsgőkészítés módszerét, majd idővel Európa szerte elterjed az italkészítés fortéja.
Ahhoz, hogy az alkalomhoz illő pezsgőt kiválaszd, fontos megismerni a pezsgő típusait. Sok elv alapján kategorizálják a pezsgőket. Összegyűjtöttük a legfontosabb pezsgő típusokat.
Pezsgő édesség szerinti kategorizálása:
Pezsgők készítési mód szerint kategorizálva:
Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, ajánlatainkról, kedvezményeinkről.