20 termékek

oldalanként
Csökkenő sorrendbe

20 termékek

oldalanként
Csökkenő sorrendbe

Miért jó a száraz macskaeledel mellett nedves macskatápot is vásárolni kedvencednek? Milyen összetevőkből áll a száraz macskatáp? Hogyan válaszd ki a megfelelő terméket a kistigrisednek? Itt és most végre megválaszoljuk az összes macskakaját érintő kérdést!

Macska száraztáp vs. alutasakos

Bár a száraz macskaeledel az összetevőit tekintve teljes értékű eledelnek minősül, azaz cicád minden szükséges tápanyaghoz hozzájut a fogyasztásával, a legtöbb gazdi mégis a vegyes étrendet részesíti előnyben, amikor a házi kedvencek nedves macskatápot is kapnak.

Ennek az az oka, hogy egykori sivatagi állatként a macskák hozzászoktak ahhoz, hogy vízszükségletüket lédús zsákmányból fedezzék, így ivásigényük sokszor nem túl hangsúlyos. Ha a macska étrendje kizárólag száraz macskaeledelből áll, fennáll a veszélye, hogy az állat összességében a vizes tálka ellenére is túl keveset iszik, folyadékhiány esetén viszont a macska száraztáp nehezen emészthető.

A száraz macskaeledel változatai

Számos gyártó kínál olyan termékeket, amelyek receptúrája a macska különböző életszakaszaihoz igazodik. A magas hústartalmú macskaeledeleket előállító Friskies vagy a Whiskas például kínál szárazeledelt kölyökmacskáknak, de felnőtt cicáknak is, míg a Perfect Fit az érzékeny gyomrú kiskedvenceket célozza prémium minőségű termékeivel. Az ízletes termékek széles választéka, például a marhahússal, csirkével vagy lazaccal gazdagított macskatápok pedig kielégítik a bársonytalpúak egyéni preferenciáit.

A száraz macskatáp összetevői

Mivel a macskák tisztán húsevők, a megfelelő tápok összetétele más a kutyákéhoz képest. A következő alapvető összetevők kerülnek bele a macskatápokba:

  • színhús, ami a szárazanyag súlyának legalább kétharmadát teszi ki;
  • növényi összetevők, amelyek serkentik a bélműködést és az emésztést is;
  • extra fehérje, mivel macskák fehérjeszükséglete magasabb, mint a kutyáké;
  • zsír, mivel a macskatáp ideális zsírtartalma 5 és 15 százalék között van; illetve
  • vitaminok és aminosavak.

Fedezd fel a kiváló minőségű szárazeledeleket az EcoFamily-nél kedvező áron, és élvezd cicád jóllakott dorombolását!