• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

Melyik legyen: száraz cicakaja vagy nedves macskakaja? Valójában cicádnak mindkettőre szüksége van, hogy megőrizze egészségét, és hozzájusson a nélkülözhetetlen tápanyagokhoz, illetve a napi aktivitáshoz szükséges energiához. Mi mindent érdemes tudni a nedves macskaeledelek kapcsán?

Miből áll a nedves macskaeledel?

Minden macska húsevő, így a macskatáp túlnyomórészt állati összetevőkből áll. Típustól függően a színhús és a belsőségek alkotják a fő alkotóelemét, mindez kiegészítve vitaminokkal, ásványi anyagokkal, olajokkal, valamint esetleg tojással és némi növényi összetevővel.

A nedves macskaeledel nélkülözhetetlen összetevője még a taurin, amely a cicák anyagcseréjéhez létfontosságú aminosav és a táplálékban lévő állati fehérjékkel juttatjuk a szervezetébe. Mivel a macskáknak magas a fehérjeszükségletük, egy jó minőségű nedves macskaeledelben a fehérjetartalomnak legalább a szárazanyag negyedét kell kitennie.

Mikortól adható macskaeledel?

Amikor az anyamacska tejtermelése lassan csökken, a kiscicáknak is megjön az étvágyuk a szilárd táplálékra. Körülbelül a negyedik és a nyolcadik hét tájékán az apróságok még mindig szopiznak, de már érdeklődnek az anyjuk tápláléka iránt is.

A nyolcadik és tizedik hét között kerülhet sor az átállásra. A kölyköket először speciális junior nedves macskaeledellel kell etetni, amely állagában, receptúrájában és tápanyagtartalmában a fiatal macskák igényeihez igazodik, mint például a Felix junior nedves macskaeledele. Száraz macskaeledel is adható már a kiscicáknak, de itt is ügyeljünk arra, hogy nagyjából hét hónapos korig junior verziót vásároljunk a kölyköknek.

A macskakonzerv és az alutasakos macskaeledel adagolása

Akárcsak a száraz macskatáp esetében, a nedves macskaeledel napi adagját a testsúly alapján számolhatod ki. Az ökölszabály 36 kilokalória kilogrammonként, megszorozva a 2,5-tel kölykök esetében, illetve 1,2-vel felnőtt macskák esetében. Egy 5 kilogrammos macskának napi 216 kilokalóriára van szüksége. Természetesen ez az érték mindig változik egy kicsit az állat aktivitásától függően: egy mozgékony kinti macskának magasabb az energiaszükséglete, mint egy olyan cicának, aki főként a kosarában pihen.

Kölyök cicád van vagy egy felnőtt macska boldog gazdija vagy? Az EcoFamily kínálatában mindent megtalálsz, hogy finom falatokkal kényeztethesd kedvencedet!

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár