Raktáron
kölesliszt, hajdinaliszt, tápiókakeményítő, bambuszrost, sűrítő anyag(xantán gumi), csicseriborsó liszt, savanyúságot szabályzó anyag(aszkorbinsav)
Fehér vekni recept:
Hozzávalók:
350 g vekni liszt keverék
9 g porélesztő
360 g víz
18 g olaj
1-2 teáskanál kókuszvirágcukor (vagy agavé, datolyaszirup)
Elkészítési lépések:
A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban.
Adjuk hozzá a vizet, olajat, majd dagasszuk 5 percig.
Meleg helyen letakarva kelesszük 50 percig.
Nedves kézzel formázzuk meg a tésztát vekni formájúra.
Kelesszük újra 15 percig.
200°C-ra előmelegített alsó-felső sütéses sütőben süssük 50 percig.
Rácson hűtsük ki.
Tipp: Gáztepsiben kenyérlapként is süthető. Melegen és kihűlve is szeletelhető.
A recept alapján készített tésztát öntsük ki a formába. Nedves kézzel simítsuk el a tetejét.
Felül le lehet frissensütő formával is tenni a réteg kenyeret (pl. tetejét bevágni, vízzel permetezni).
A kenyérsütés program sütési ideje: 200°C – 50 perc.
Ajánlott alsó-felső sütés.
A sütés végeztével hagyjuk teljesen kihűlni a sütit. Melegen tilos a szeletelés.
Kezdőknek javasoljuk, hogy először a klasszikus fehér vekni receptünkkel kezdjék az ismerkedést a termékkel, majd fokozatosan próbálják ki a többi lehetőséget!
A lisztkeverék nem alkalmas nyersen történő fogyasztásra.
A késztermék mindig ellenőrzött sütési hőfokon és idő alatt készül.
A recept pontos betartása szükséges!
A kész veknit szeletelés előtt hűtsük ki teljesen, ne szeleteljük forrón!
száraz, hűvös helyen
Szafi Products Kft.
Raktáron