A kerekszemű rizsekről
A rizs az egyik legfontosabb táplálékunk, hiszen az emberiség kétharmad részének ez a gabona jelenti az első számú élelmiszert. A világon mintegy 80 ezer rizsfajta létezik, így a lehetséges elkészítési módok száma szinte végtelen, nem véletlen tehát, hogy a legtöbb nép konyhájának szerves részévé vált az elmúlt évszázadok alatt. A rizs a világ legegészségesebb alapélelmiszerei közé tartozik, mert számos, a szervezet számára fontos anyagot tartalmaz. A kerekszemű rizs fajták általában puhábbra főnek, s hajlamosak az összetapadásra, ezáltal ezeket könnyebb pálcikával enni. Rizs szemei gömbölyűek, belül puhák, főzéskor sok keményítő fő ki belőlük, így ragadóssá válnak. Elsősorban Észak-Thaiföldön, Kínában és Japánban termesztik. Rizs-alapú süteményekhez, tejberizshez kiváló, de tökéletes a spanyol paella elkészítéséhez is. A japán fajta kissé kerekebb és apróbb szemű, ezért ideális sushi ételek alkotóelemeként.
Amit most Ön a kezében tart az egy kerekszemű fehér rizs.
Tápérték
Tápanyagok:
100 g termékben
Energia 1456 kJ
Zsír 0,9 g
amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 76,6 g
amelyből cukrok0,3 g
Rost1,3 g
Fehérje 6,5 g
Só <0,01 g
Információk
Csomagolási típus:
Hőhegesztett
Jellemzők:
16-18 perc
Forgalmazó:
Joker 2008 Kft.
Származási ország:
EU termék
Vevőszolgálat:
Riceland-Magyarország Kft.
1132 Budapest
Váci út 18.
telefon: 1/302-9292
fax: 1/302-9291
e-mail: rice@riceland.hu
www.riceland.hu