• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

Haas Quittin pektin zselésítőanyag lekvár készítéséhez 20 g

  • EAN: 5999543466341
  • Nettó súly: 0.02 kg
360 Ft
18 000 Ft / kg

Raktáron

Ezt a terméket kartonos kiszerelésben is megvásárolhatod:

Haas Quittin pektin zselésítőanyag lekvár készítéséhez 20 g
1 karton = 24 darab
0.5 kg / 0.0035 m3
Tartósítószer nélküli befőzéshez is* Cukortakarékos befőzéshez* A tasak tartalma 2 kg gyümölcshöz és 0,6-0,8 kg cukorhoz elegendő. * A Haas Quittin Pektinnel a befőzési útmutató alapján elkészített lekvár tartósítószer nélkül is elkészíthető, a hagyományosan főzött lekvárokhoz viszonyítva kevesebb cukor hozzáadása elegendő.

Termékjellemzők

Zselésítőanyag (pektinek (E440b))

Nyomokban tejfehérjét és szulfitokat is tartalmazhat!

Elkészítés és felhasználás

Gyümölcs: 2 kg + Haas Pektin: 1 tasak + cukor: 0,6-0,8 kg + Haas Citromsav: 1 teáskanál = lekvár Befőzési útmutató 2 kg gyümölcshöz: 1. A gyümölcsöt alaposan mossa meg, magozza ki, turmixolja vagy darálja le, majd ezután mérje meg. 2. A pektint keverje össze 3 evőkanél cukorral és 1 púpozott teáskanál Haas Citromsavval, majd ezután keverje jól össze a gyümölcspéppel. 3. Állandó keverés közben forralja fel a gyümölcsös-pektines keveréket. 4. A forrásban lévő péphez adja hozzá a maradék cukrot, keverje össze, majd újra forralja fel, és forrástól számítva 5 percig főzze. 5. Amennyiben tartósítószerrel szeretné elkészíteni a lekvárt, úgy vegye le a tűzhelyről és keverjen hozzá 1 késhegynyi Haas Nátrium-benzoátot. 6. Az előre elmosott, tiszta üvegeket töltse peremig és zárja le. Ügyeljen rá, hogy az üveg és a tető is sterilizált legyen. 7. Tegye az üvegeket azonnal egy takaróval kibélelt edénybe vagy kosárba sűrűn egymás mellé, majd takarja be a tetejét, és hagyja lassan, 2-3 nap alatt kihűlni. 8. A lekvárt mindig száraz, hűvös, sötét helyen tárolja. Felbontás után tegye hűtőbe. Hasznos tanácsok: Mindig gondoskodjon előzetesen a befőttesüveg és a zárólapka megfelelő sterilizálásáról. A megadott anyagmennyiségeket és a javasolt elkészítési időket feltétlenül tartsa be. A befőzési útmutató 7. pontjában leírt szárazdunszt egy régi és jól bevált módszer a lekvárokban esetlegesen még előforduló mikroorganizmusok elpusztítására. Lédús és/vagy alacsony pektintartalmú gyümölcsök esetében (cseresznye, őszibarack, dinnye, körte) 2 kg gyümölcshöz 2 tasak Haas Quittin Pektint használjon fel.

Információk

Zacskó

  • 11x Superbrands
  • 2 kg gyümölcshöz

Minőségét megőrzi (nap, hónap, év): a csomagoláson jelzett időpontig. Száraz, hűvös helyen tárolandó!

ED.Haas Hungária Éle

Haas Quittin pektin zselésítőanyag lekvár készítéséhez 20 g
Haas Quittin pektin zselésítőanyag lekvár készítéséhez 20 g

Raktáron

360 Ft
Karton kosárba helyezése
Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár